Home » Știri » Ministrul propus al Românilor de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, avizată favorbail în comisiile reunite

Ministrul propus al Românilor de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, avizată favorbail în comisiile reunite

Sebastian Rotaru / 04.01.2017, 11:24
Ministrul propus al Românilor de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, avizată favorbail în comisiile reunite

Andreea Păstârnac, ministru propus la portofoliul pentru Românii de Pretutindeni, a fost avizată favorabil de comisiile parlamentare reunite de specialitate, cu 26 de voturi „pentru şi 13 voturi “împotrivă”.

Andreea Păstârnac a primit 26 de voturi „pentru şi 13 voturi “împotrivă”, aceasta afirmând în cadrul audierii că, în urma eforturilor diplomatice pe care le-a întreprins în urmă cu un an, Israel a fost unul dintre primele state care au ajutat medical pentru tratarea răniţilor de la Colectiv, scrie news.ro.

„Aş vrea doar să amintesc că, în urma eforturilor diplomatice pe care le-am făcut în urmă cu un an de zile, statul Israel a fost unul din primele state care au ajutat medical pentru tratarea răniţilor de la Colectiv. Cei trei tineri răniţi care au ajuns în Israel s-au bucurat de tot sprijinul misiunii diplomatice şi al meu personal. Acest lucru a fost menţionat de doctorii români şi israelieni care lucrează în acest spital într-o scrisoare publică adresată opiniei publice din România. De asemenea, a fost menţionat de ministrul Sănătăţii în momentul în care a participat la Ziua Naţională a României”, a afirmat Păstârnac.

În noiembrie 2015, când deţinea funcţia de ambasador în Israel, Andreea Păstârnac a fost acuzată de membri ai comunităţii româneşti din Israel că nu s-a implicat în sprijinirea însoţitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv.

În perioada 1991 – 1993, Andreea Păstârnac a fost asistent la Facultatea de Limbi Străine din Universitatea Bucureşti, Catedra de Limbi Orientale.

Între anii 1996 – 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv, susţinând cursul de limbă şi civilizaţie română.

Apoi a fost pe rând secretar III, secretar II, director adjunct şi secretar I în MAE.

În perioada 2004 – 2005 a fost director în MAE la Direcţia Orientul Mijlociu şi Africa și ulterior, ea a fost ambasador în Cipru.