Home » Știri » Ministrul propus al Sănătății, Florian Bodog, avizat favorabil în comisiile reunite

Ministrul propus al Sănătății, Florian Bodog, avizat favorabil în comisiile reunite

Sebastian Rotaru / 04.01.2017, 13:53
Ministrul propus al Sănătății, Florian Bodog, avizat favorabil în comisiile reunite

Ministrul propus al Sănătăţii, Florian Bodog, a fost avizat de comisiile de sănătate, el prezentând pe scurt programul PSD în domeniu şi promiţând că toate angajamentele vor fi respectate.

Un deputat USR l-a întrebat pe Bodog dacă a luat vreodată mită, ministrul propus reacționând prin afirmația el nu ia ”şpagă ca medic”.

Florian Bodog a afirmat, în cadrul audierilor, că până la finalul anului 2017 va fi elaborată o nouă Lege a sănătăţii, care să rezolve erorile din sistem, urmând ca ea să cuprindă şi noua grilă de salarizare, promisă de PSD, potrivit news.ro.

„Îmi doresc să eliminăm această concepţie potrivit căreia cel mai bun medic este trenul spre Bucureşti sau avionul spre străinătate. Avem medici competenţi. (…) Nu suntem cu absolut nimic mai prejos decât vecinii noştri cărora le plătim servicii medicale scumpe”, a spus ministrul propus.

El afirmă că are experienţa necesară pentru funcţia în care a fost nominalizat, pentru că a „parcurs toate etapele” profesionale, atât ca medic, cât şi ca manager. El le-a spus parlamentarilor că mandatul său ca ministru va fi unul în care se vor respecta toate angajamentele făcute de PSD în programul de guvernare, punctând, pe scurt, câteva dintre ele.

Florian Bodog a afirmat că viziunea Ministerului va fi una axată pe pacient, şi de aceea se vor construi 8 noi spitale regionale, dotate modern, precum şi un spital republican, în București. Acesta a mai dat asigurări ți în ceea ce privește modernizarea tuturor spitalelor judeţene.

„Există câteva spitale judeţene care au fost modernizare, care au beneficiat de finanţare. Aceste spitale au ajuns la un standard civilizat şi ne dorim ca toate spitalele judeţene din România să ofere condiţii civilizate, propice, atât pentru pacienţi, cât şi pentru specialiştii din sănătate. Condiţiile de muncă impietează foarte mult asupra plăcerii de a merge la muncă”, a spus Florian Bodog

Ministrul propus a promis şi că fiecare spital judeţean va avea 6 – 10 paturi de arşi, precum şi specialişti care să trateze arsurile.

Bodog a vorbit şi despre modernizarea serviciilor de urgenţă, precum şi schimbarea modului de funcţionare, având în vedere că centrele de Primiri Urgenţe sunt „asaltate” de persoane care au probleme de sănătate, însă nu probleme ce necesită intervenţii de urgenţă.

„Nu este nimic rău în asta, însă aglomerând Unităţile de Primiri Urgenţe practic avem efecte negative asupra rezolvării problemelor care sunt cu adevărat urgente. Medicina primară poate să preia în anumite condiţii această povară”, a spus el.