Home » Știri » Ministrul Sănătății: se așteaptă un pachet de legi în Sănătate

Ministrul Sănătății: se așteaptă un pachet de legi în Sănătate

Sebastian Rotaru / 27.01.2017, 13:39
Ministrul Sănătății: se așteaptă un pachet de legi în Sănătate

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, că până la sfârşitul anului vom avea un nou pachet de legi ale sănătăţii, care va include legea medicului, legea spitalului şi legea asistentului medical.

Ministrul Sănătății a făcut anunțul la şedinţa Consiliului naţional al Colegiului Medicilor din România. Bodog a precizat că vrea să lucreze alături de Colegiu la elaborarea legii medicului, informeazpă News.ro.

“În programul de guvernare am promis că, până la sfârşitul anului, vom avea o nouă lege a sănătăţii. Eu spun că vom avea un nou pachet de legi pe sănătate şi una dintre componentele acestui pachet va fi legea medicului. Tot în programul de guvernare scrie că nu vor mai fi norme de aplicare la legi. Aşa cum ştim, de-a lungul timpului aceste norme de aplicare au schimbat esenţa legii, au schimbat sensul, au schimbat modul de aplicare şi atunci vom avea bucăţi mici de lege a sănătăţii: legea medicului, legea spitalului, legea asistentului medical”, a spus Ministrul Sănăătății.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că îşi doreşte să lucreze cu medicii la elaborarea legii medicului.

„Este important pentru cineva care este în poziţia de ministru al Sănătăţii să apere profesia medicală şi să îşi respecte colegii. Vă asigur cã voi fi un partener al medicilor, şi nu un duşman. Doresc să lucrez cu medicii pentru a elabora legea medicului”, a precizat Florian Bodog.

El a spus că ministerul doar va amenda legea propusă de Colegiul Medicilor.

„Eu cred că dumnevoastră, în calitate de cel mai reprezentativ for al medicilor din România, sunteti cei care trebuie să lucreze la lege. Noi vom amenda, vom corecta, vom negocia în ceea ce priveşte prevederile pe care le veţi propune dumnevoastră, însă, în esenţă, legea medicului va fi făcută de medici şi eu cred că asta este datoria nostră în acelaşi timp şi cred că doar aşa putem să ne protejăm dacă avem o lege clară, o lege făcută de noi, cei care înţelegem sistemul şi contez pe dumnevoastră ca parteneri şi vă rog să contaţi şi dumnevoastră pe mine ca doctor şi pe mine ca ministru”, a adăugat Florian Bodog.

Ministrul i-a îndemnat pe medici la unitate şi repect reciproc.

„Nu mi-am răpit din timp, ci mi-am făcut datoria să fiu astăzi alături de dumnevoastră pentru că eu în primul rând sunt medic. Eu cred că este important pentru cineva care este în poziţia de ministru al Sănătăţii să apere profesia medicală şi să îşi respecte colegii. Cred că avem nevoie de respect şi cred că avem nevoie de mai multă unitate, indiferent dacă  facem parte din Colegiul Medicilor sau nu sau dacă suntem într-o altă organizaţie. Toţi suntem medici şi în momentul în care aruncăm cu noroi nu putem să ne stropim pe noi cu apă curată”, a mai spus ministrul Sănătăţii.