Home » Știri » Ministrul propus al Transporturilor, Răzvan Cuc, avizat favorabil în comisiile reunite

Ministrul propus al Transporturilor, Răzvan Cuc, avizat favorabil în comisiile reunite

Sebastian Rotaru / 04.01.2017, 12:10
Ministrul propus al Transporturilor, Răzvan Cuc, avizat favorabil în comisiile reunite

Răzvan Cuc, propus la Ministerul Transporturilor, a primit aviz favorabil din partea comisiilr Parlamentare a spus că fondul suveran naţional de 10 miliarde de euro va fi folosit, în principal, pentru construcţia de autostrăzi şi înnoirea cu 30 de avioane a flotei Tarom.

Răzvan Cuc a fost avizat cu 37 „voturi” pentru, 13 voturi „împotrivă” şi o abţinere, declarând că programul de guvernare al PSD și banii acestuia ar urma să vină din vinderea participaţiilor statului la companiile profitabile, informează news.ro.

Din această sumă, trei miliarde euro ar urma să fie folosiţi pentru construcţia de autostrăzi.

”Prioritare vor fi cele care nu pot fi finalizate din fonduri europene. Printre acestea ar fi Timişoara-Bucureşti, Comarnic-Braşov şi Iaşi-Bucureşti”, a declarat Cuc.

Ministrul propus, Răzvan Cuc, consideră că eliberea din funcţia a fostului director al Tarom, Christian Heinzmann, în luna martie a acestui an, nu a rezolvat problemele cu care se confruntă transportatorul aerian controlat de stat.

”Am crezut că eliberarea din funcţie a lui Heinzmann, care nu a îndeplinit criteriile de performanţă, va rezolva problema, dar nu. Trebuie o evaluarea riguroasă de urgenţă a personalului Tarom, reinnoirea flotei cu 30 de aeronave şi asigurarea serviciilor de mentenanţă pentru avioane”, a spus Cuc.

Ministrul propus mai spune că trebuie instalată o nouă conducere la compania de stat CFR Marfă, care să relanseze transportatorul de marfă pe calea ferată.

Directorul general al CFR Marfă, Mihuţ Crăciun, numit acum nouă luni în urma unei selecţii, a fost revocat din funcţie, în decembrie, de către consiliul de administraţie al companiei de stat, „ca urmare a analizării activităţii de management a acestuia”.