Home » Știri » Ministrul propus al Turismului, Mircea Dobre, avizat favorabil în comisiile reunite

Ministrul propus al Turismului, Mircea Dobre, avizat favorabil în comisiile reunite

Sebastian Rotaru / 04.01.2017, 11:46
Ministrul propus al Turismului, Mircea Dobre, avizat favorabil în comisiile reunite

Viitorul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat miercuri, la finalul audierilor în comisiile de specialitate din Parlament, că Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) va fi desfiinţată, urmând ca ministerul să preia toţi angajaţii.

Mircea Dobrea a primit aviz pozitiv de la comisiile parlamentare, cu 38 de voturi pentru, 8 împotrivă şi două abţineri, potrivit news.ro.

”Autoritatea Naţională pentru Turism se va desfiinţa şi se va înfiinţa Ministerul Turismului. ”(Angajaţii ANT) vor intra la Ministerul Turismului, ei vor fi preluaţi”, a spus Mircea Dobre, care adaugă că este vorba de circa 140 de angajaţi.

Mircea Dobrea a precizat că vrea să dezvolte turismul ecumenic.

”Eu cred că tot ce avem în zona mănăstirilor şi bisericilor, dacă ne gândim şi la Bucovina, nu a fost pus în valoare de nimeni. Se poate face un proiect foarte important şi foarte interesant pentru a observa şi a promova în exterior toată această activitate a turismului ecumenic”, a spus Dobre, la finalul  audierilor.

Ministrul propus a promis că tichetele de vacanţă pentru bugetari, măsură inclusă în programul de guvernare, vor fi introduse din acest an.

”Dorim să luăm această măsură în prima jumătate a anului 2017”, a afirmat Dobre.

El mai estimează că Legea Turismului va intra în vigoare în a doua parte a acestui an.

Răspunzând unei întrebări, Dobre spune că a petrecut sărbătorile de iarnă la Predeal, iar anul trecut în Maramureş.

Mircea Dobre susţine că turismul va putea ajunge în România, prin aplicarea noilor programe promise de PSD, până la o pondere de 4% din produsul intern brut (PIB), de la sub 1% din PIB în prezent.

Mircea Dobre a lucrat în perioada noiembrie 2001 – septembrie 2005 la S.C. Dobre & Fiii S.R.L. Constanţa, firma familiei sale, fiind director de calitate, apoi din septembrie 2005 şi până în iunie 2011 a fost director de marketing la aceeaşi societate.

În 2012, el a obţinut un mandat de deputat, candidând din partea PSD Constanţa. În calitate de parlamentar, în mandatul trecut, a iniţiat 87 de propuneri legislative dintre care 24 au fost promulgate. A făcut parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din octombrie 2013, din Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială, până în octombrie 2013, şi din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, din noiembrie 2014 și a fost şi vicepreşedintele acestei comisii pentru o scurtă perioadă, potrivit Digi24.