Home » Știri » Minunile Sfântului Dimitrie cel Nou. Ce povestesc credincioșii care s-au închinat la racla cu sfintele moaște

Minunile Sfântului Dimitrie cel Nou. Ce povestesc credincioșii care s-au închinat la racla cu sfintele moaște

Manolică Anca / 22.10.2020, 18:42
Minunile Sfântului Dimitrie cel Nou. Ce povestesc credincioșii care s-au închinat la racla cu sfintele moaște

Prezența moaștelor Sfântului Dimitrie cel Nou în Catedrala Patriarhală din București vorbește astăzi despre harul divin pe care Dumnezeu îl dăruiește oamenilor care se roagă Lui. Ce povestesc credincioșii care s-au închinat la racla cu sfintele moaște. Minunile Sfântului Dimitrie cel Nou, puteți afla din materialul următor!

Minunile Sfântului Dimitrie cel Nou. A vindecat un om paralizat

Minunile săvârșite de sfinți pentru oamenii ce vin cu credință să ceară ajutorul aduc alinare trupului și sufletului.  Multe fapte minunate s-au petrecut și la racla moaștelor Cuviosului Dimitrie cel Nou, smeritului păstor din Basarabi, care sunt găzduite, de mai bine de 200 de ani, de Catedrala Patriarhală din București. Dovadă acestor minuni stau istorisile preoților care, ani la rând, au slujit la Catedrală și, însuși, mărturisirile credincioșilor ce au avut parte de această binecuvântare.

În anul 1955, o femeie de pe lângă Bucureşti avea un soț paralizat şi bolnav de nervi. Sătulă fiind de chinurile și suferințele prin care treceau, ea a mers la Sfântul Dimitrie şi a cerut sfatul unui preot. Acesta i-a spus să citească acatistul cuviosului şi să se închine, cu credinţă, la racla sfântă. Femeia a ascultat de spusese preotului și pe la miezul nopții este trezită de strigătele soțului său bolnav. Acesta o întreba dacă a chemat vreun doctor din București la el să-l consulte. Femeia i-a răspuns că nu, dar el nu o credea.

„Cum nu? Acum câteva clipe a fost la mine doctorul şi m-a consultat. De ce n-ai venit să-i plăteşti? S-a urcat într-o trăsură cu cai albi şi a plecat spre Bucureşti”, spune bărbatul.

Minunile Sfantului Dimitrie cel Nou
Povestile credinciosilor despre minunile Sfantului Dimitrie cel Nou

Aceasta l-a întrebat dacă a fost consultat iar răspunsul soțului este uimitor:

„M-a uns cu untdelemn sfinţit pe mână şi pe piciorul paralizat şi mi-a poruncit să nu te mai ocărăsc, nici să mai înjur, că mă vindec. Te rog, iartă-mă, Marie, că de acum înainte nu te mai supăr! Dar nu uita, du-te dimineaţă şi plăteşte-i doctorului, că tu l-ai chemat şi ştii unde locuieşte!”

A doua zi, bolnavul s-a ridicat din pat complet sănătos. Femeia a mers, plângând, să mulțumească moaștelor Sfântului Dimitrie pentru minunea săvârșită, notează doxologia.ro.

Minunile Sfântului Dimitrie cel Nou. A vindecat o femeie de cancer ovarian

O doctoriță de la Spitalul de Oncologie din Fundeni, ucenică a parintelui Ieronim Cretu, slujitor al Catedralei Patriarhale, a fost diagnosticată cu o formă de cancer ovarian, în urma unui consult de specialitate.

Imediat după aflarea veștii, a mers direct la Moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie Basarabov. Credea cu tărie în puterea acestuia și s-a rugat să fie tămăduită. La următorul consult, seful Clinicii de Oncologie a exclamat:

„Daca nu te-aș fi văzut înainte de tratament și nu te-aș fi consultat eu, cu ochii mei, și ai fi venit acum, să-mi spui că ai fost bolnava, ți-aș fi spus că ești nebună!”

Sfântul Dimitrie, precum toți ceilalți sfinți, nu văd în cancer o boală incurabilă.

Minunile Sfantului Dimitrie cel Nou
Povestile credinciosilor despre minunile Sfantului Dimitrie cel Nou

„Părinte, eu vorbesc!”

O altă poveste a unuia dintre slujitorii catedralei, vorbește despre o creștină care venea zilnic să se închine la sfintele moaște. Avea o problemă mare de vorbire, stâlcea foarte tare cuvintele. De cele mai multe ori, preotul nici nu înțelegea ceea ce aceasta îi spunea la spovedanie. Însă, acesta îi spunea întotdeauna: „Roagă-te lui Dumnezeu și Sfântului Dimitrie și n-o să rămâi fără răspuns!”

Într-una din zile, preotul o zărește că s-a asezat, din nou, la moaștele Sfântului și, vreme de un ceas, nu s-a ridicat de langa ele. Apoi, cu o bucurie imensă în suflet, îi spune preotului: „Părinte, eu vorbesc!”.

Și iată că, din femeia care nu putea să lege două vorbe coerent, aceasta a ajuns să se exprime clar și să fie înțeleasă de toți cei din jur.

Povestea femeii era una extrem de tristă. Avea în jur de 50 de ani, era căsătorită și avea doi copii. Ducea o viață foarte chinuită alături de soțul ei, fiind adesea bătută. Iar neputința de a vorbi apăruse, tocmai, din cauza acestor bătăi pe care le încasa, notează basilica.ro.