Home » Știri » Mircea Cosma, fostul șef al CJ Prahova, opt ani de închisoare. Fiul său, deputatul Vlad Cosma, cinci ani de închsoare

Mircea Cosma, fostul șef al CJ Prahova, opt ani de închisoare. Fiul său, deputatul Vlad Cosma, cinci ani de închsoare

Octavian Palade / 01.11.2016, 15:55
Mircea Cosma, fostul șef al CJ Prahova, opt ani de închisoare. Fiul său, deputatul Vlad Cosma, cinci ani de închsoare

Mircea Cosma, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova,  a fost condamnat marţi la opt ani de închisoare. Fiul său, deputatul Vlad Cosma, a primit cinci ani de închisoare. Omul de afaceri Răzvan Alexe, condamnare de doi ani şi jumătate de închisoare.

Mircea Cosma a primit marți de la instanţa supremă o condamnare de opt ani de închisoare, în vreme ce fiul său, deputatul Vlad Cosma, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Răzvan Alexe, om de afaceri, a primit doi ani şi şase luni de închisoare. Decizia Înaltei Curți nu este definitivă, relatează news.ro.

Mircea Cosma este acuzat că ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar este Consiliul Judeţean.

Daniel Alixandrescu, directorul Direcţiei „Patrimoniu” din CJ Prahova, la data faptelor, a fost condamnat, în același dosar, la şase ani de închisoare.

În luna aprilie 2014, Cosma, la acea vreme preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, iar fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, pentru trafic de influenţă. De asemenea, au mai fost trimiși în instanță directorul Direcţiei „Patrimoniu” din CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, și Răzvan Alexe, pentru trafic de influenţă şi dare de mită.

Vlad şi Mircea Cosma sunt acuzaţi că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni, denunţători în cauză, ale căror firme au avut numeroase contracte cu CJ Prahova.

Societățile controlate de cei trei sunt, la rândul lor, trimise în judecată într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro.

„Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societăţile respective să obţină de la instituţia publică lucrări şi servicii curente supraevaluate, de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare”,  se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Mircea Cosma mai este cercetat sub control judiciar şi în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, el fiind acuzat de sprijinire a unui grup infracţional.