Home » Știri » Moaște „la purtător”: Şapte racle găsite în rucsacul unui bărbat, în Capitală

Moaște „la purtător”: Şapte racle găsite în rucsacul unui bărbat, în Capitală

Octavian Palade / 26.10.2016, 17:00
Moaște „la purtător”: Şapte racle găsite în rucsacul unui bărbat, în Capitală

Moaște „la purtător”, asta au găsit lucrătorii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti în rucsacul unui bărbat.

Moaște „de la 30 de sfinţi” au fost găsite în rucsacul unui bărbat care se plimba marţi seară prin centrul Capitalei. Bărbatul a spus că le poartă asupra lui pentru a se ruga la ele, potrivit news.ro.

Poliţiţiştii locali care patrulau în zona Patriarhiei Române i-au cerut acestuia, precum și altor trei persoane care îl însoțeau, să se legitimeze.

În urma unui control, agenții au găsit asupra bărbatului mai multe cutii în care se aflau resturi de oase mumificate, despre care acesta susţinea că sunt moaştele unor sfinţi.

„În cele din urmă, la control, bărbatul a început să înşire: o cutie cu «10 Sfinţi martiri de la Aiud», o raclă cu «Sfântul Ierarh Dionisie al Zachintului», o cutiuţă cu «Sfântul Mucenic Daniil Aghioritul» sau o raclă mai mare în care se afla un os ce semăna cu o falangă – bucată mumificată  despre care proprietarul de moaşte afirma că este a unui sfânt luat din Muntele Athos, dar despre care nu ştie nimic. Singura sa explicaţie vizavi de această bucată de os a fost că a primit-o în dar de la un călugăr”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale.

Conform acestora, bărbatul s-a încurcat în declaraţii, spunând că a primit „moaştele” de la un preot din Aiud, că le-a luat de la Muntele Athos sau că le-a primit de la un călugăr din Munţii Rarăului, menționând că le poartă asupra lui pentru rugăciune.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Bucureştiului, care au participat la verificările obiectelor de cult găsite de politiştii locali, au precizat că moaştele nu pot fi donate sub nicio formă unei persoane care nu aparţine clerului.

Arhiepiscopia transmite că singura variantă în care nişte moaşte ar putea fi donate este doar după aprobarea ierarhului superior din zona în care se află lăcaşul de cult care face donaţia, urmând ca rămăşiţele sfântului să fie însoţite de un document care certifică autenticitatea.

Bărbatul a fost predat Poliţiei Municipiului București, alături de persoanele care îl însoţeau, după ce au fost întocmite actele premergătoare, relatează Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti.