Home » Știri » Muzeul Național al Literaturii Române își schimbă sediul

Muzeul Național al Literaturii Române își schimbă sediul

George Stanciu / 05.10.2016, 14:30
Muzeul Național al Literaturii Române își schimbă sediul

Muzeul Național al Literaturii Române se va muta, într-un spațiu cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați, aflat pe Calea Griviței din București, conform declarațiilor date de managerul instituției, Ioan Cristescu, pentru news.ro.

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), ce se află în subordinea Primăriei Municipiului București (PMB) din punct de vedere administrativ, a primit suma de 9.122.000 de lei pentru cheltuieli și investiții din bugetul capitalei, pentru 2016.

În iulie 2014, MNLR a început procedura de evacuare a spațiului de pe Bulevardul Dacia, unde se află localizat în prezent. Arhiva ce cuprinde nu mai puțin de 300.000 de manuscrise-patrimoniu este în subordinea Ministerului Culturii și a fost transferată deja la Casa Presei, într-un spațiu ce se află în administrația Companiei Naționale a Imprimeriilor Coresi.

”Ne mutăm în Calea Grivitei”, a transmis Ioan Cristescu. ”Avem un spațiu de 4.000 de metri pătrati, iar lunile acestea se fac reparații. În decembrie și ianuarie ne vom mută cu totul acolo”, a mai adăugat el.

În data de 20 septembrie, CGMB a dezbătut un proiect de hotărâre ce are ca scop înființarea Administrației Patrimoniului Cultural București, în cadrul căreia vor fi create 69 de posturi, 12 dintre acestea fiind de conducere. Acesta ar urma să preia și Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

Potrivit proiectului discutat, instituția va atrage finanțări din domeniul cultural și va administra monumente aflate în proprietatea Capitalei, dar va organiza și activitățile economice ce vizează verificarea, protejarea, întreținerea, conservarea, restaurarea, evidența, amplasarea și valorificarea monumentelor din București.

Noua autoritate, ce ar urmă să preia patrimoniul și personalul aflat în prezent la Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, va dezvolta, și susține evenimente care să susțină imaginea Capitalei ca reprezentant al turismului cultural.

Sursă imagine: www.trecator.eu