Home » Știri » Președintele a semnat decretul de numire a noului ministru al Fondurilor Europene

Președintele a semnat decretul de numire a noului ministru al Fondurilor Europene

Octavian Palade / 27.10.2016, 11:50
Președintele a semnat decretul de numire a noului ministru al Fondurilor Europene

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Dragoş Cristian Dinu în funcţia de ministru al Fondurilor Europene.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de numire a lui Dragoş Cristian Dinu în funcţia de ministru al Fondurilor Europene, după demisia lui Cristian Ghinea, transmite news.ro.

Klaus Iohannis a semnat şi decretul de revocare a lui Cristian Ghinea din funcţia de ministru.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc joi, ora 18:30, la Palatul Cotroceni.

Cristian Ghinea şi-a depus miercuri demisia din funcţia de ministru al Fondurilor Europene. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a declarat că Ghinea şi-a depus demisia la cabinetul premierului, a făcut anunţul în şedinţa de Guvern, apoi a părăsit şedinţa.

”Ultima mea şedinţă ca membru în Guvernul Cioloş 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici şase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie”, a scris Cristian Ghinea miercuri pe pagina sa de Facebook.

Fosul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea va candida la alegerile parlamentare pe listele Uniunii Salvaţi România.

Cine este noul ministru al Fondurilor Europene

Dragoş Cristian Dinu, în vârstă de 38 de ani, a fost numit secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene în luna mai a acestui an.

Noul ministru al Fondurilor Europene a înregistrat anul trecut venituri totale de 268.000 de lei din diferite surse, respectif PFA şi drepturi de autor.

Dragoş Cristian Dinu este absolvent al Facultății de Drept a Universității Româno-Americane (2002) și a aboslvit studii postuniversitare în Drept Internațional, în cadrul Facultății de Drept de la Universitatea București (2003).

Este membru al grupului de lucru pentru reforma coordonării politicilor, membru al aparatului de lucru pentru Consiliul de Planificare Strategică, membru al Comisiei interministeriale pentru Managementul Cheltuielilor Publice, membru al aparatului de lucru al Consiliului Interministerial pentru Reforma Administrației Publice, Decentralizare și Comunități Locale, Rețeaua Administrație Publică UNDP.