Home » Știri » Patronul U Cluj, trimis în judecată: Florian Walter, acuzat că a delapidat clubul

Patronul U Cluj, trimis în judecată: Florian Walter, acuzat că a delapidat clubul

Octavian Palade / 03.11.2016, 15:18
Patronul U Cluj, trimis în judecată: Florian Walter, acuzat că a delapidat clubul

Patronul echipei U Cluj, Florian Walter, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare, cu consecinţe deosebit de grave.

Finanțatorul echpei U Cluj a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul delapidării clubului de fotbal, transmite news.ro.

Walter este acuzat că, împreună cu ceilalţi trei inculpaţi din dosar, a transferat cu titlu gratuit 11 jucători de valoare ai clubului la FC Petrolul Ploieşti SA.

Astfel, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Cluj l-au trimis în judecată pe fostul patron de la U Cluj pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare, cu consecinţe deosebit de grave.

În același timp, au fost trimişi în judecată şi Daniel Capră, Ioan Mărginean şi Marius Adrian Nicolae, pentru ”săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în modalitatea constituirii unui grup infracţional organizat, urmat de săvârşirea unei infracţiuni”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

”În cursul anului 2012, în timp ce deţinea calitatea de director general şi acţionar majoritar în cadrul FC Universitatea Cluj SA, inculpatul Walter Florian a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat împreună cu inculpaţii Mărginean Ioan şi Capră Daniel, grup care a fost sprijinit şi de către inculpatul Nicolae Marius Adrian şi care a avut ca scop realizarea unui plan infracţional prin care, în urma comiterii unei infracţiuni de delapidare în dauna FC Universitatea Cluj SA, urmau să fie obţinute în mod ilicit beneficii materiale pentru FC Petrolul Ploieşti SA, club în care inculpatul Walter Florian avea un interes direct, deoarece deţinuse calitatea de  administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie”, se precizează în comunicatul DIICOT Cluj.

Patronul U Cluj este acuzat de anchetatori că, de la începutul până în toamna anului 2012, acesta şi ceilalţi trei inculpaţi ”au desfăşurat în mod coordonat, pe o perioadă determinată, în diferite modalităţi de participare, o activitate infracţională complexă”, fiecare dintre ei având un rol precis şi atribuţii clare.

Procurorii susțin că inculpaţii au delapidat FC Universitatea Cluj SA prin însuşirea nejustificată a 11 jucători de fotbal ai clubului, cu o valoare de piaţă ridicată. Sportivii au fost mutaţi cu titlu gratuit la un club advers FC Petrolul Ploieşti SA, ”unde inculpatul Walter Florian a stabilit că îşi va reloca resursele în calitate de >, având interese în mod direct”.

 

Anchetatorii susţin că interesul şi scopul inculpaţilor a fost de a ridica valoarea profesională şi financiară a clubului Petrolul Ploieşti, în detrimentul clubului U Cluj, prin relocarea gratuită a celor mai buni jucători de la această echipă către cea adversă.

”În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii până la concurenţa valorii prejudiciului cauzat în dauna FC Universitatea Cluj SA, în sumă de 2.494.375 euro, echivalentul a 11.121.562 lei”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Cluj.