Home » Știri » Percheziții la subprefectul de Giurgiu și la CNADNR. Prejudiciu de peste 2 milioane lei

Percheziții la subprefectul de Giurgiu și la CNADNR. Prejudiciu de peste 2 milioane lei

Octavian Palade / 26.10.2016, 09:53
Percheziții la subprefectul de Giurgiu și la CNADNR. Prejudiciu de peste 2 milioane lei

O serie de percheziții sunt efectuate în acest moment în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu și Cluj.

Se fac percheziții la locuința subprefectulului de Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, și la domiciliul directorului Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, transmite news.ro.

Anchetatorii îi acuză pe aceștia că încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea online a contravalorii amenzilor, însă banii nu au mai intrat în conturile autorității locale. De asemenea, sunt organizate percheziţii  şi la sediul central al CNADNR. Conform unui comunicat al Poliției Române, prejudiciul estimat se ridică la suma de 2,27 milioane de lei.

Platforma online, care era administrată de firma Risc Consulting, nu avea nici acreditare și nici autorizare din partea instituţiilor statului, ca să desfășoare acest tip de activităţi, precizează Poliţia Română.

„În perioada iunie 2015 – iulie 2016, au fost încasaţi peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate on-line, fiind vătămate drepturile şi interesele unităţilor administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare”, scrie în comunicatul Poliției Române.

În acest moment se desfăşoară 14 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Giurgiu, la sediile de instituţii şi societăţi comerciale, la domiciliile persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunii de „uzurparea funcţiei, cu consecinţe deosebit de grave”. De asemenea, sediul central al CNADNR este percheziționat, urmând să fie ridicate o serie de documente.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, vizaţi de percheziţii sunt subprefectul de Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, şi directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu, Marlena Hroniade.

Cercetările sunt efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.