Home » Știri » Peste 3.000 de migranți în nord-estul Parisului, într-o tabără ilegală

Peste 3.000 de migranți în nord-estul Parisului, într-o tabără ilegală

Octavian Palade / 03.11.2016, 10:44
Peste 3.000 de migranți în nord-estul Parisului, într-o tabără ilegală

Peste 3.000 de migranți s-au instalat în Arondismentul al XIX-lea din Paris, în apropierea staţiei de metrou Stalingrad.

Numărul de migranți și înființarea taberei ilegale ar implica găsirea a aproximativ 4.000 de locuri, potrivit autorităților franceze, citate de Reuters, potrivit news.ro.

Autoritățile au promis evacuarea acestei tabere în zilele următoare, însă Guvernul nu a precizat o dată exactă pentru începerea demolărilor.

„Desfiinţarea taberei de la Stalingrad va avea loc şi va avea loc în condiţii umane”, a declarat ministrul de Interne Bernard Cazeneuve în Adunarea Naţională.

Înființarea unui centru de primire pentru migranţi în capitală, prevăzută iniţial la mijlocul sau la sfârşitul lunii octombrie, a fost amânată din cauza creşterii rapide a numărului de migranţi în această tabără ilegală, a cărei populaţie s-a dublat în doar zece zile.

„Suntem suspendaţi de această punere la adăpost la Stalingrad”, au precizat surse din cadrul primăriei Parisului.

„Cerea noastră este să se facă cât mai rapid posibil”, au declarat aceleași surse.

Centrul pentru bărbaţi neînsoţiţi, așezat pe un teren părăsit care a aparţinut SNCF, la Chapelle, în arondismentul al XVII-lea din Paris, va dispune de 400 de paturi la deschidere şi va ajunge la capacitatea de 600 de locuri până la sfârşitul anului.

„Explozia” numărului de migranţi în tabăra de la Stalingrad a început o dată cu desfiinţarea „Junglei” de la Calais, de unde au fost evacuate aproximativ 6.000 de persoane, repartizate în aproximativ 450 de centre de primire din întreaga ţară.

Executivul francez a respins teza potrivit căreia migranţii ar fi venit la Stalingrad din „Junglă”.

Câteva sute de persoane şi-au manifestat suţinerea, miercuri seară, la Paris, faţă de migranţii instalaţi în această vastă tabără din nord-estul Parisului, care urmează să fie evacuată săptămâna aceasta.

Scandând „So-, so-, solidaritate”, „Police, no!”, migranţi, manifestanţi şi reprezentanţi ai unor asociaţii au reclamat respectarea „drepturilor” migranţilor.

Protestatarii au defilat pe Avenue de Flandres agitând un manifest semnat „de solicitanţi de azil la Paris, în cartierul Stalingrad”, care cer „o aşezare stabilă”, „continuitatea procedurii” de cerere de azil sau „neexpulzarea migranţilor”.

Coloana a fost alcătuită în principal din bărbaţi afgani, somalezi şi sudanezi.

Cu puţin înainte de ora locală 21.00 (23.00, ora României), protestatarii s-au dispersat „paşnic”, a anunţat prefectura de poliţie.