Home » Știri » Pește cu sos de avocado – ce tip de pește să alegi și cum prepari sosul

Pește cu sos de avocado – ce tip de pește să alegi și cum prepari sosul

Violeta Badea / 02.02.2021, 18:02
Pește cu sos de avocado – ce tip de pește să alegi și cum prepari sosul

Pește cu sos de avocado – ce tip de pește să alegi și cum prepari sosul. Dacă vrei să mănănci ceva cu adevărat sănătos combină peștele cu avocado. Sună bine, nu-i așa? Nici nu ar avea cum să fie altfel. Avocado este un fruct sățios, cu un gust deosebit și are numeroase beneficii pentru sănătate. Ce să mai spunem de pește? În acest articol vă prezentăm o rețetă deosebită de pește cu sos de avocado pe care nu ai cum să nu o încerci.

Pește cu sos de avocado

Când spui avocado, spui sănătate. Acest fruct este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate și extrem de benefice pentru organism. De asemenea, conține numeroase vitamine precum: A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12, acid folic, potasiu, luteină și antioxidanți. Avocado are beneficii pentru sistemul nervos, îmbunătățește memoria și este recunoscut pentru efectele anticancerigene. Fructul conţine nu mai puțin de 58% lipide, 34% glucide şi 8% proteine. Ai toate motivele pentru a prepara această rețetă de peşte cu sos de avocado. Astfel, vei beneficia şi de proprietățile cărnii de peşte.

Pentru această rețetă deosebită noi am ales somonul, deoarece este considerat cel mai bun pește pentru alimentația noastră. Este bogat în vitamine, minerale și acizi grași, precum Omega 3. Somonul este bogat în vitaminele din complexul B. De exemplu, o porție de nu mai 100 de grame de somon conține 155 de calorii, 21,6 grame de proteine și 6,9 grame de grăsimi. Rețeta pe care v-o aducem în atenție este ideală pentru cei care sunt la dietă sau vor să-și păstreze greutatea. În concluzie, somonul împreună cu avocado fac o echipă minunată. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a găti acest preparat deosebit.

Reteta de somon cu sos de avocado este ideala pentru cei care sunt la dieta sau pentru ce care vor sa-si mentina greutatea
Reteta de somon cu sos de avocado este ideala pentru cei care sunt la dieta sau pentru ce care vor sa-si mentina greutatea

Ingrediente

  • doi avocado copţi (aceștia trebuie să fie curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi)
  • trei linguri zeamă de lămâie sau de limetă
  • o lingură de ceapă verde tocată
  • o lingură de pătrunjel tocat
  • o linguriţă de muştar
  • sare
  • piper
  • patru fileuri de peşte somon
  • ulei de floarea soarelui sau din sâmburi de struguri

Mod de preparare

Pentru început se iau bucățile de avocado și zeama de lămâie ori de limetă și se pun într-un mixer sau blender și se pasează foarte bine. Apoi, se adaugă câte puțin ulei, astfel încât să se ajungă la consistența pe care doriți să o aibă sosul. În același recipient se adaugă ceapa verde, pătrunjelul și se amestecă încontinuu.

Se ia un vas mic și se adaugă muștarul, sarea și piperul după gust. Apoi, se ia o tigaie și se pune puțin ulei, se pune pe aragaz să se încingă, la foc mediu. Peste bucățile de pește se pune puțină sare și piper pe ambele părți. Se pun fileurile în tigaie și se lasă la prăjit aproximativ trei sau patru minute. Atenție! Bucățile de pește trebuie să fie pătrunse bine pe fiecare parte. Pe o farfurie se așează fileurile de pește și lângă sosul de avocado. Arată minunat și miroase extraordinar! Spor la treabă și poftă bună!