Home » Știri » Polițiștii cer MENCS și MAI lista doctoratelor de la Academia de Poliție

Polițiștii cer MENCS și MAI lista doctoratelor de la Academia de Poliție

George Stanciu / 12.10.2016, 14:35
Polițiștii cer MENCS și MAI lista doctoratelor de la Academia de Poliție

Sindicatul Poliţiştilor din România „Diamantul” cer ca Academia de Poliție, dar și Ministerul Educaţiei, Ministerul de Interne şi CNATDCU să pună la dispoziţie, în baza legii cu privire accesul liber la informaţiile de interes public, o listă cu lucrările doctorat ce au fost susținute la scoală doctorală a Academiei, dar și anul finalizării şi titularul fiecărei teze.

Reprezentanţii Sindicatului „Diamantul”  au trimis o scrisoare către cele patru instituții și spun că „tezele de doctorat sunt o comoară naţională”, iar funcţionarii publici ce au obținut titlul doctor primesc un supliment salarial de la „naţiunea recunoscătoare”.

Sindicaliştii afirmă că, mai bine 700 de ofiţeri din MAI sunt doctori, iar cazurile de plagiat de la Academie afectează prestigiul MAI, pe cel al Poliţiei Române dar şi pe cel al poliţiştilor în general. În cazul de față, ei apelează la Legea 544/2001, pentru a primi lista cu lucrările de doctorat ce au fost finalizateșa Academia de Poliție, anul finalizării şi titularul fiecărei teze. De asemena, polițiștii vor să știe care instituție are în format digital tezele.

Reprezentanţii Sindicatului „Diamantul” vor să știe și de ce Ministerul Educaţiei nu a aplicat prevederile articolului 168, alin. 89 din Legea 1/2011, conform căruia „teza de doctorat este un document public, care se redactează şi în format digital” şi este publicată pentru consultare pe un website al Ministerului Educaţiei. Sindicaliștii vor să le fie transmise în digital tezele de doctorat susținute  la Academia de Poliție.

„Dorim să vă ajutăm în procesul de transparentizare a operelor de doctorat produse la Academia de Poliție, punându-le la dispoziţia publicului, pe pagina noastră de internet. Mai mult, avem membri ai sindicatului – cum este colegul nostru Alexandru Firicel, licenţiat în Drept – care vor să se implice voluntari în studiul acestor teze de doctorat, în scopul de a descoperi indicii de plagiat şi de a ajuta instituţiile competente la identificarea unor posibili escroci în uniformă”, mai transmite sursa citată de news.ro.