Home » Știri » Ponta vrea ridicarea controlului judiciar. Contestația se judecă la ICCJ

Ponta vrea ridicarea controlului judiciar. Contestația se judecă la ICCJ

Octavian Palade / 08.11.2016, 09:53
Ponta vrea ridicarea controlului judiciar. Contestația se judecă la ICCJ

Victor Ponta cere Înaltei Curți de Casație și Justiție ridicarea controlului judiciar. Măsura a fost prelungită de procurori în dosarul vizitei lui Tony Blair.

Victor Ponta a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să îi ridice controlul judiciar, după ce măsura preventivă a fost prelungită de către DNA Ploieşti. În acest dosar, fostul premier este urmărit penal alături de deputatul Sebastian Ghiţă pentru presupuse infracţiuni comise în legătură cu vizita lui Tony Blair în România, în anul 2012.

Ponta a venit marţi dimineaţă la ICCJ, unde este judecată contestaţia sa, depusă pe 4 noiembrie, referitoare la măsura controlului judiciar, prelungită de procurorii DNA, săptămâna trecută, cu încă 60 de zile, scrie news.ro.

La intrarea în sediul Înaltei Curți, fostul premier nu a făcut nicio declaraţie.

DNA Ploieşti l-a pus sub control judiciar pe Victor Ponta pe data de 6 septembrie, măsură care expira pe 4 noiembrie, dar care a fost prelungită de anchetatori cu încă 60 de zile, în dosarul în care este acuzat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Pe parcursul controlului judiciar, Victor Ponta are mai multe obligaţii şi interdicţii. DNA Ploiești a menţinut însă decizia din 10 septembrie a judecătorilor instanţei supreme, care au modificat unele dintre condiţiile controlului judiciar, respectiv ridicarea interdicţiilor de a părăsi ţara şi de a face declaraţii publice despre dosarul său.

Pe 12 octombrie, anchetatorii au pus sechestru asigurător pe un imobil aparținând lui Victor Ponta.

În același dosar, a fost pus sub control judiciar și deputatul Sebastian Ghiţă, însă instanţa supremă a anulat măsura preventivă pe 13 septembrie. Mai apoi, DNA Ploieşti a pus sechestru până la concurenţa sumei de 220.000 de euro pe averea lui Sebastian Ghiţă.

Potrivit anchetatorilor DNA, Victor Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România. În schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.