Home » Știri » Poștași din mai multe județe protestează la Craiova

Poștași din mai multe județe protestează la Craiova

George Stanciu / 07.10.2016, 15:09
Poștași din mai multe județe protestează la Craiova

Circa 300 de poștași ce provin din județele Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea s-au adunat și au protestat, vineri, la Craiova. Aceștia nu sunt mulțumiți de salariile pe care le primesc, şi nici de conducerea companiei, oamenii scandând lozinci ”Demisia” şi ”Vrem să muncim”.

Postașii au ajuns în jurul orei 13.00 în Piața Prefecturii din centrul  orașului Craiova, și au scandat o serie de lozinci împotriva conducerii Companiei Naţionale Poşta Română: „Oprim lucrul”, „Demisia”, sau „Vrem să muncim”.

Protestatarii susțin că aceasta este ultima formă de protest stradal, următorul pas implicând întreruperea lucrului pe o perioadă nedeterminată de către poștașii angajați în Craiova.

„Suntem în stradă pentru că ne dorim salarii mai mari, peste 14.000 din salariaţii Poştei au un venit lunar mai mic de 1.100 de lei. Conducerea Companiei nu a adus în ultimii trei ani niciun contract nou, ba mai mult au pierdut din ele, ceea ce a dus la o situaţie critică. Nu avem condiţii de lucru normale, în toţi aceşti ani am fost minţiţi”, a transmis Titi Roman, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali de la filiala din Dolj.

Protestul poștașilor de la Craiova nu este singurul de acest fel. Manifestări de acest tip au avut loc și în alte orașe ale țării, cele mai importante fiind Buzău, Ploieşti sau Vaslui.

La sfârșitul lunii septembrie, un număr de circa 3.000 de poștași, angajați ai Poștei Române au protestat atât în București, cât şi în orașele reședință de județ. Aceștia doresc în principal mărirea salariilor cu 200 de lei, dar și oferirea de condiții mai bune pentru muncă.

Sursă imagine: www.ziarulteleormanul.ro