Home » Știri » Poștașii îi cer lui Cioloș demiterea conducerii Poștei

Poștașii îi cer lui Cioloș demiterea conducerii Poștei

George Stanciu / 31.10.2016, 14:50
Poștașii îi cer lui Cioloș demiterea conducerii Poștei

Mai bine de 100 de poștași l-au așteptat luni pe Dacian Cioloș la ieșirea din Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, pentru a-i cere demiterea conducerii Poștei, premierul afirmând că, în funcție de rezultatul negocierilor următoare, ”dacă e nevoie se va implica şi Guvernul”.

Premierul Dacian Cioloş a fost așteptat, luni, la ieșirea din sediul USAMV, de către aproximativ o sută de poștași, ce au venit alături de Carol Șinka, președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, filiala Cluj.

”Vă rugăm pe această cale şi vă atragem atenţia asupra companiei şi vă cerem să demiteţi conducerea şi Consiliul de Administraţie pentru a dezamorsa situaţia actuală din Poşta Română”, i-a transmis Carol Şinka premierului.

Premierul le-a răspuns poştaşilor că a avut o serie de discuții cu ministrul Comunicaţiilor, Delia Popescu, cu privire la situaţia angașaților din Poşta Română, dar că, negocierile sunt în derulare, din informațiile pe care le-a primit acesta, arată news.ro.

”Am vorbit cu doamna ministru şi ea spunea că negocierile continuă şi că s-au făcut până acum trei propuneri. Vedem care este rezultatul şi dacă e nevoie se va implica şi Guvernul. Acolo există un Consiliu de Administraţie care are contract cu statul. Din păcate situaţia e aşa şi în alte companii. Nu i-am pus noi. Pe măsură ce consiliile de administraţie îşi termină mandatele, intră noua legislaţie şi va fi mult mai transparentă. Când mă întorc la Bucureşti, voi discua cu doamna ministru”, a susținut Cioloș în faţa poştaşilor, la USAMV.

După plecarea prim-ministrului, liderul sindical a afirmat că Cioloș nu le-a dat ”un mesaj concret” cu privire la cererile acestora.

Angajații Poștei Române din mai multe județe au intrat, miercuri, în grevă pe termen termen nedeterminat, dar unii dintre ei au reluat activitatea vineri. Ulterior, luni, după alte negocieri purtate la sfârşitul săptămânii, mai mulţi poştaşi au reluat seria de proteste.

Compania de stat Poşta Română a transmis vineri că a înregistrat în doar câteva ore de proteste spontane aproximativ 4,5 milioane de lei (echivalent cu 1 milion euro) şi a propus, în vederea detensionării situației, majorarea salariilor mici cu sume cuprinse între 60 şi 200 de lei.