Home » Știri » Pregătiri pentru iarnă: Deszăpezire în doar 26 de județe

Pregătiri pentru iarnă: Deszăpezire în doar 26 de județe

Octavian Palade / 02.11.2016, 12:02
Pregătiri pentru iarnă: Deszăpezire în doar 26 de județe

Guvernul verifică modul cum se fac pregătiri pentru iarnă în țară, mai ales în domeniul transporturilor.

Executivul vrea să afle cum se fac pregătiri pentru iarnă în județe, iar premierul Dacian Cioloș cere transparenţă maximă în publicarea contractelor de deszăpezire de către toate instituţiile care administrează drumurile publice, potrivit news.ro.

 

Astfel, prim-ministrul a solicitat miercuri ministerelor de resort să înceapă verificarea modului în care instituţiile statului s-au pregătit pentru iarnă, în domeniul transportului mai ales, el arătând că doreşte transparenţă maximă în publicarea contractelor de deszăpezire de către toate instituţiile care administrează drumurile publice.

„Am rugat miniștrii de resort să pregătească în cadrul comitetului pentru pregătirile de iarnă să înceapă verificarea modului în care instituțiile s-au pregătit pentru iarnă și în domeniul pregătirii pentru iarnă și să controleze administrațiile de drum care nu respectă normele în vigoare”, a solicitat Cioloş.

”V-aş ruga la Interne să verificaţi dacă sunt stocuri suficiente de materiale antiderapante şi să controlaţi administratorii de drum care nu respectă normele în vigoare atunci când apar probleme. O să vă rog la Ministerul Transporturilor să vă asiguraţi, în continuare, că se finalizează contractele necesare pentru achiziţia serviciilor de deszăpezire”, a declarat premierul.

Dacian Cioloș a menționat că există încă tronsoane de autostrăzi şi de drumuri naţionale pentru care nu s-au încheiat contracte de deszăpezire.

”Din datele pe care le am, doar în 26 de judeţe există aceste contracte. În 15 judeţe contractele se află în diverse stadii. V-aş ruga să urmăriţi modul în care se derulează finalizarea acestor contracte. L-aş ruga şi pe domnul vicepremier Dîncu să se asigure că autorităţile locale sunt în focurile pregătirii pentru iarnă. Să urgentăm încheierea acestor contracte”, a menționat premierul.

În același timp, Dacian Cioloș a solicitat transparenţă maximă în publicarea contractelor de deszăpezire de către toate instituţiile care administrează drumurile publice.

”Aş dori, aşa cum am decis încă de la începutul acestui mandat, transparenţă maximă în publicarea acestor contracte de deszăpezire de către toate instituţiile care administrează drumurile”, a încheiat premierul.