Home » Știri » Premierul a vizitat expoziția de fotografii ”Personalități ale Marelui Război”

Premierul a vizitat expoziția de fotografii ”Personalități ale Marelui Război”

George Stanciu / 26.10.2016, 14:30
Premierul a vizitat expoziția de fotografii ”Personalități ale Marelui Război”

Premierul Dacian Cioloş a vizitat, înaintea ședinței Executivului de miercuri, expoziția de fotografii ”Personalităţi ale Marelui Război”, aflată în Holul Oglinzilor de la Palatul Victoria. Aceasta marchează începutul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri, fiind expuse fotografii din timpul Primului Război Mondial.

”Prin această expoziţie şi prin evenimente, prin comemorarea pe care o vom face vineri la Târgu Jiu, dăm semnalul şi începem practic evenimentele din cadrul Centenarului. După cum ştiţi, am creat în cadrul Guvernului, aici, la Cancelarie, un departament condus de un secretar de stat care se ocupă de organizarea acestor evenimente. Ideea comemorării acestui Centenar este, pe de o parte, să comemorăm memoria celor care au făcut Marele Război şi care au permis Marea Unire – eroi cunoscuţi, dar mai ales eroii anonimi, datorită sacrificiului cărora am putut să construim România Mare”, afirmă premierul Dacian Cioloș, după vizitarea expoziției.

El a mai arătat că până la finalul anului 2019 vor fi sărbătorite mai multe evenimente ce au însemnătate istorică.

”Cred că e important să folosim aceste evenimente şi pentru a ne proiecta în viitor şi pentru a vedea în ce fel construim pe istorie România modernă. Tocmai de aceea vă rog, aş vrea înaintea lunii noiembrie, să listăm şi acele proiecte pe care ni le asumăm la nivel national şi pe care le propunem să le dedicăm Centenarului, proiecte din domeniul infrastructurii, educaţiei, sănătăţii, a domeniilor importante de dezvoltare a societăţii pe care le avem în vedere şi pe care să ni le asumăm în această perioadă şi să le dedicăm Centenarului, tocmai pentru a face legătura între trecut, între sacrificiile din trecut şi România modernă din viitor”, a mai afirmat Cioloş, înaintea începerii ședinței de Guvern, citat de news.ro.

Înainte să intre în ședință, Cioloş a petrecut câteva minute în Holul Oglinzilor pentru a viziona obiectele de patrimoniu ce i-au aparținut Generalului Eremia Grigorescu, dar și pentru a vedea fotografii ce surprind imagini din timpul campaniilor Armatei Române în Marele Război.