Home » Știri » Premierul britanic: Victoria lui Trump, o oportunitate pentru relaţii comerciale

Premierul britanic: Victoria lui Trump, o oportunitate pentru relaţii comerciale

Octavian Palade / 16.11.2016, 16:33
Premierul britanic: Victoria lui Trump, o oportunitate pentru relaţii comerciale

Prim-ministrul Britanic, Theresa May, a declarat că victoria lui Trump reprezintă o oportunitate pentru relaţiile comerciale dintre SUA şi Marea Britanie.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat miercuri după-amiază că victoria lui Donald Trump reprezintă o nouă oportunitate pentru relaţiile comerciale dintre Londra şi Washington, în contextul ieşirii Regatului Unit din UE, scrie Reuters, citat de news.ro.

”Cred că acum avem o oportunitate în relaţiile comerciale cu Statele Unite. Acesta este un subiect pe care aş vrea să-l discut încă de la început cu preşedintele ales Trump”, a spus premierul Marii Britanii în Parlament.

În timpul campaniei prezidenţiale, magnatul republican a condamnat declaraţiile făcute de preşedintele Barack Obama. Acesta din urmă a declarat că va fi la capătul cozii pentru negocierea unui nou acord comercial între Statele Unite şi Marea Britanie, dacă alegătorii britanici decid să părăsească UE.

Prim-ministrul britanic a declarat săptămâna trecută că aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu noul preşedinte american pentru a construi noi relaţii, după ce l-a felicitat pentru victorie pe republicanul Donald Trump. May a mai subliniat că cele două state vor menţine relaţii ”puternice şi vor continua să fie parteneri în comerţ, securitate şi apărare”.

”Mi-ar plăcea să-l felicit pe Donald Trump pentru că a fost ales ca preşedinte, după o campanie în care a luptat extrem de bine”, a declarat Theresa May.

Premierul britanic a mai arătat că cele două naţiuni au o relaţie specială şi de lungă durată, bazată pe valorile libertăţii, democraţiei şi antreprenoriatului.

Președintele ales Donald Trump a obținut o victorie spectaculoasă în fața contracandidatei sale democrate Hillary Clinton, la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii.

El a fost felicitat de majoritatea șefilor de stat și de guvern.