Home » Știri » Principesa Margareta îndeamnă la admirație, iubire și respect de Ziua Regelui

Principesa Margareta îndeamnă la admirație, iubire și respect de Ziua Regelui

George Stanciu / 25.10.2016, 14:44
Principesa Margareta îndeamnă la admirație, iubire și respect de Ziua Regelui

„Să ne arătăm admiraţia, iubirea şi respectul faţă de Regele Mihai şi să-i urăm linişte şi sănătate!”, transmite principesa Margareta marţi, cu ocazia celei de-a 95-a aniversare a Regelui Mihai.

„Sărbătorim împreună pe Regele Mihai, tatăl meu, ajuns astăzi la vârsta de 95 de ani. Aniversarea Majestăţii Sale are loc în anul împlinirii a 150 de ani în care Coroana Română a servit istoria României, identitatea şi continuitatea naţiunii. Regele Mihai a trăit aproape un secol de viaţă cu simţul datoriei, cu credinţă şi cu iubire de ţară. Copil, el a reunit speranţele naţiunii, a reprezentat Statul şi instituţiile sale. Mai târziu, Regele împreună cu Regina-mamă Elena s-au opus cu demnitate şi curaj unui deceniu de sângeroase dictaturi succesive. După 1947, Regele Mihai a reprezentat simbolul a trei virtuţi: statalitatea, Coroana şi democraţia. În ultimii aproape douăzeci şi şapte de ani regele ne-a învăţat, prin puterea exemplului personal, principiile în care a crezut tot timpul: generozitatea, loialitatea, spiritul de răspundere”, este mesajul pe care Principesa Margareta l-a rostit cu ocazia acestui eveniment, citat și de news.ro.

Principesa face mențiuni și cu privire Regina Ana, care s-a stins din viaţă la data 1 august, spunând despre aceasta că i-a fost pe tot parcursul vieții alături regelui, fiind devotată acestuia.

Principesa Margareta mai vorbește și despre povestea de dragoste a părinților săi a fost chiar mai presus decât destinul personal al celor doi, regele Mihai şi regina Ana trăind împreună povestea unui exil, a unei ţări, dar şi a unei jumătăţi dintr-un secol ce încă este dificil de înțeles

„Să ne arătăm admiraţia, iubirea şi respectul faţă de Regele Mihai şi să-i urăm linişte şi sănătate!” mai adaugă principesa Margareta.

Regele Mihai I este ultimul monarh încă în viață dinte foștii suverani ai țărilor Europei de Est. Acesta împlineşte marţi vârsta de 95 de ani. Aniversarea și-o va petrece la reşedinţa din Elveţia, alături de fiicele sale, principesele Elena şi Sofia. În paralel, în țară au loc o serie de evenimente ce sărbătoresc acest eveniment.