Home » Știri » Procesul dintre Koveși și Antena 3, amânat pentru a patra oară

Procesul dintre Koveși și Antena 3, amânat pentru a patra oară

Sebastian Rotaru / 14.12.2016, 15:32
Procesul dintre Koveși și Antena 3, amânat pentru a patra oară

Curtea de Apel Pitești a amânat procesul dintre procurorul-șef DNA, Laura Codruța Koveși, și Antena 3 pentru a patra oară de la deschiderea acestuia.

Curtea de Apel Pitești a amânat pentru a patra oară procesul intentat de către procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Koveși, împotriva televiziunii de știri Antena 3 şi a mai multor jurnalişti ai postului. Decizia Curții de Apel vine după ce televiziunea a solicitat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie strămutarea suspendarea procesului, iar jurnalistul Răzvan Savaliuc a solicitat din nou recuzarea instanţei de judecată şi amendarea şefei DNA, susţinând că aceasta nu a depus probe care să-i susţină acuzaţiile, informează news.ro.

După amânarea de miercuri, Curtea de Apel Pitești a stabilit o nouă înfățișare pe 11 ianuarie.

La procesul dintre Koveși și Antena 3, jurnalistul Răzvan Savaliuc a solicitat din nou instanţei de judecată să o amendeze pe Laura Codruţa Kovesi, susţinând că aceasta nu ar fi depus probe în susţinerea acuzaţiilor sale. Totodată, Savaliuc a cerut din nou recuzarea completului de judecată.

Pe parcursul procesului dintre Koveși și Antena 3, Curtea de Apel Pitești a primit o cerere de la postul TV, prin care aceștia cer suspedarea procesului și strămutarea acestuia la o altă instanță.

Procesul a început la ora 10.00, iar ulterior a fost suspendat şi reluat trei ore mai târziu, pentru că jurnalistul Răzvan Savaliuc trebuia să plătească o taxă de timbru. Acesta nu a reuşit să facă acest lucru deoarece taxa se poate achita doar în localitatea de domiciliu.

Procesul dintre Koveși și Antena 3 a fost intentat de către șefa DNA, în nume personal, în februarie 2015, la Tribunalul Bucureşti şi are ca obiect daune morale „pentru afirmaţii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane”.

Pe 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să primească 250.000 de lei daune morale, în dosarul în care a dat în judecată Antena 3, cerând despăgubiri de un milion de lei, pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu care i-au fost aduse pe post.