Home » Știri » Protest al angajaților de la Penitenciarul Galați

Protest al angajaților de la Penitenciarul Galați

George Stanciu / 13.10.2016, 14:10
Protest al angajaților de la Penitenciarul Galați

Aproximativ o sută de angajați de la Penitenciarul Galați au protestat în faţa instituţiei, reclamând inegalități salariale, dar și faptul că sunt constrânși să facă multe ore suplimentare, deoarece există un deficit de angajaţi. Protestul s-a întins pe o durată de o oră şi jumătate, iar protestatarii dotați cu fluiere şi vuvuzele, au scandat lozinci precum ”Ne conduceţi prost / N-aveţi nici un rost” sau ”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”

Cei peste o sută de angajaţi ai penitenciarului s-au adunat joi în faţa sediului şi au ridicat pancarte cu mesajul ”Legea trebuie aplicată, nu încălcată / Stop discriminării”, strigând lozinci precum ”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!” sau ”Ne conduceţi prost / N-aveţi nici un rost”. De asemenea, protestarii au venit la miting cu vuvuzele şi fluiere, relatează news.ro.

”Principalele noastre nemulţumiri sunt legate de apariţia unor inechităţi salariale, prin neaplicarea Ordonanţei 20/2016. Practica aceasta trebuie să se aplice tuturor angajaţilor din structura de apărare naţională şi de ordine publică. Toţi beneficiază, mai puţin noi. E o discriminare venită de la Ministerul Justiţiei, ordonatorul principal de credit care a aplicat unilateral”, a transmis Alexandru Donici, liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) – filiala Galați.

El a mai adăugat că deficitul de personal cauzează surmenajul angajaților ce lucrează acolo.

”Reclamăm şi lipsa acută de personal care s-a acutizat. Spre exemplu, 33 de angajaţi s-au pensionat şi doi au demisionat, iar în locul lor au fost angajaţi doar 19. Avem un minus de 16. Îndeplinim atribuţii a două-trei funcţii. Şi vă daţi seama că la o tură normală de muncă de supraveghere trebuie să suporţi timp de 13 ore bătăi în uşi, ţipete de la deţinuti. În loc să fie doi-trei supraveghetori avem doar unul pe secţie şi facem faţă greu. Ca şi consecinţă, tu, ca supraveghetor, nici nu ai timp să mănânci. Stresul e la cote alarmante, ca să nu mai vorbim de siguranţa personală”, a mai transmis Doinici.

Angajaţii din Penitenciarul Galați au luat hotărârea ca în data de 19 octombrie să se alăture colegilor de la alte penitenciare din țară și să protesteze în fața Ministerului Justiției.

Sursă imagine: www.viata-libera.ro