Home » Știri » Protest în București: în jur 10.000 de oameni se află, joi seara, în Piața Victoriei

Protest în București: în jur 10.000 de oameni se află, joi seara, în Piața Victoriei

Sebastian Rotaru / 02.02.2017, 19:19
Protest în București: în jur 10.000 de oameni se află, joi seara, în Piața Victoriei

A treia zi consecutivă de proteste a strâns deja în jur de 10.000 de oameni în Piața Victoriei din București, iar numărul lor este într-o continuă creștere.

„Abrogaţi şi demisionaţi!”,”Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta”, „DNA să vină să va ia” sau „Dragnea pentru noi, Iliescu doi”, sunt doar câteva dintre scandările care se aud chiar acum în fața Guvernului.

După incidentul de aseară, în care huliganii au speriat protestatarii pașnici și au atacat jandarmii, în această seară, Jandarmeria împarte bilețele prin care anunță ca, în caz de noi violențe, oamenii să se îndepărteze de scandalagii și să nu le intre în jocul aresiv.

Se aștepată și în această seară un protest mare în București, și nu numai. Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Galați, Târgu-Mureș sau Timișoara sunt doar câteva dintre orașele unede oamenii au anunțat că vor ieși pentru a treia seară consecutivă în stradă.

Mulțimea este agitată și nervoasă, dar fluieră, huiduie și își spune nemulțumireile față de deciziile Guvernului, fără a crea panică sau a instiga la violență.

Președintele Klaus Iohannis a criticat, astăzi, intervenția MAI, condus de Carmen Dan, după ce președintele a afirmat că Ministerul de Interne avea cunoștințe despre huligani, dar i-a lăsat să intervină în Piață pentru a dispersa mulțimea. Unele mesaje de pe Facebook arată că aceștia au acționat organizat, ba chiar există informații potrivit cărora suporterii galeriei Dinamo București au fost plătiți de frații Negoiță.

Potrivit unor date oficiale, dintre cei 79 de oameni arestați, doar trei dintre ei par a fi membri unor galerii de fotbal. Printre aceștia s-au numărat suporteri de la Steaua, Petrolul – Ploiești și Dinamo.

MAI mai spune că înainte de protestul de aseară, SRI a trimis un mesaj care anunța că totul va degenera, deoarece suporterii sunt pregătiți să provoace panică.