Home » Știri » Putin i-a spus lui Dodon că vrea o impulsionare a relaţiilor ruso-moldovene

Putin i-a spus lui Dodon că vrea o impulsionare a relaţiilor ruso-moldovene

Sebastian Rotaru / 17.01.2017, 14:44
Putin i-a spus lui Dodon că vrea o impulsionare a relaţiilor ruso-moldovene

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, marţi, că se aşteaptă ca prima vizită la Moscova a omologului său moldovean Igor Dodon să impulsioneze relaţiile bilaterale în toate domeniile.

”Mă aştept foarte mult ca prima dumneavoastră vizită în Rusia, prima vizită pe care o efectuaţi în calitate de preşedinte, să reprezinte un impuls în relaţiile noastre ca state în toate domeniile”, a declarat liderul de la Kremlin, relatează Tass, citată de News.ro.

”Relaţiile dintre Moscova şi Chişinău nu au fost la cel mai bun nivel al lor în ultimii ani, însă (Republica) Modova este un partener important pentru Rusia în regiune”, a adăugat şeful statului rus.

”Acest lucru este demonstrat totodată prin scădere cifrei de afaceri în ultimii ani – s-a înjumătăţit”, a continuat Putin.

Preşedintele rus l-a felicitat din nou pe omologul său moldovean, Igor Dodon, pentru victoria în alegeri şi instalarea în funcţie.

Relaţiile dintre Chişinău şi Moscova intră într-o nouă fază, iar partea moldoveană speră la o restabilire a parteneriatului în domenii-cheie, a declarat Dodon în cursul întâlnirii cu Putin.

”Sperăm cu adevărat ca în 2017 să intrăm într-o nouă fază şi că vom fi în măsură să restabilim parteneriatul strategic cu Rusia în domenii-cheie”, a spus liderul moldovean prorus.

Dodon a deplâns faptul că, în ultimii şapte ani, referirile la parteneriatul strategic cu Rusia au dispărut din documentele Guvernului moldovean proocidental.

”Însă, anul trecut, moldovenii au votat preşedintele şi programul prezidenţial. Majoritatea cetăţenilor moldoveni a votat pentru apărarea statului, pentru neutralitate, pentru un parteneriat strategic cu Federaţia rusă, pentru soluţionarea conflictului transnistrean sau mai degrabă a problemei transnistrene, păstrarea valorilor noastre ortodoxe”, a spus Dodon.

Putin a subliniat, la rândul său, faptul că efectuează prima vizită – din ultimii nouă ani – a unui preşedinte moldovean în Rusia.