Home » Știri » Putin: Vom repara relațiile bilaterale ruso-americane

Putin: Vom repara relațiile bilaterale ruso-americane

Octavian Palade / 09.11.2016, 14:43
Putin: Vom repara relațiile bilaterale ruso-americane

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a anunţat că va încerca să repare relaţiile bilaterale ruso-americane sub preşedinţia lui Donald Trump.

Vladimir Putin a declarat miercuri dimineaţă că este pregătit să-şi îndeplinească obligaţiile pentru a repara complet relaţiile bilaterale dintre Moscova şi Washington sub preşedinţia lui Donald Trump. Declaraţia liderului de la Kremlin vine la doar câteva ore după ce a trimis o telegramă, în care l-a felicitat pentru victorie pe miliardarul republican, scrie Reuters, citat de news.ro.

”Am auzit declaraţiile din campania electorală a viitorului preşedinte american legate de reluarea relaţiilor bilaterale dintre Statele Unite şi Rusia. Nu este un drum uşor, dar suntem pregătiţi să ne îndeplinim obligaţiile şi să facem tot ce putem pentru a aduce relaţiile ruso-americane la un nivel stabil de dezvoltare”, a menționat președintele Rusiei.

Liderul de la Kremlin a precizat că îmbunătăţirea realaţiilor bilaterale ar avea un impact pozitiv asupra climatului de politici internaţionale.

Republicanul Donald Trump a surprins întreaga lume prin victoria sa neprevăzută în alegerile prezidenţiale. O mare necunoscută este reprezentată de atitudinea pe care acesta o va adopta în relaţie cu Moscova.

Relaţiile între Kremlin și Casa Albă s-au răcit considerabil în ultimele luni, iar unii analişti politici au amintit chiar de relaţiile dintre Moscova şi Washington din timpul Războiului Rece.

În plus, liderii americani au acuzat Kremlinul că se implică în alegerile prezidenţiale pentru a îndrepta balanţa în favoarea lui Donald Trump. Acuzaţiile privesc mai multe atacuri cibernetice instrumentate de hackeri ruşi, care au vizat instituţiile Partidului Democrat.

Trump şi-a exprimat susţinerea în nenumărate rânduri pentru preşedinţia lui Putin.

Mai mult, acesta a promis comunităţii internaţionale în discursul de victorie că va menţine relaţiile bilaterale la un nivel ridicat cu toate statele care sunt partenere SUA.

”Ne vom înţelege cu orice naţiune care vrea să se înţeleagă cu noi. Vom avea relaţii bune. Trebuie să reluăm controlul asupra destinului ţării noastre. Vreau să transmit comunităţii internaţionale că ne vom înţelege cu toate statele lumii”, a subliniat noul președinte ales al Statelor Unite.