Home » Știri » Membri ai Consiliului de Administrație de la Radio România, cercetaţi pentru achiziţii ilegale

Membri ai Consiliului de Administrație de la Radio România, cercetaţi pentru achiziţii ilegale

Octavian Palade / 17.11.2016, 10:18
Membri ai Consiliului de Administrație de la Radio România, cercetaţi pentru achiziţii ilegale

Poliţişti şi procurorii efectuează percheziţii la Radio România, într-un dosar privind acordarea unor contracte de achiziţii, fiind vizaţi membri ai CA.

Poliţişti şi procurori fac joi percheziţii la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune, într-un dosar privind acordarea unor contracte, membri ai Consiliului de Administraţie fiind printre cei vizaţi, scrie news.ro, citând surse judiciare.

Potrivit surselor citate, cercetările în acest caz vizează încheierea unor contracte cu firme care ar fi controlate indirect de membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Prejudiciul produs în acest caz a fost estimat de anchetatori la aproximativ 400.000 de lei.

Ancheta este coordonată de procurori de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Membri ai CA al Radio România, cercetaţi pentru achiziţii ilegale de servicii de turism

Percheziţii se efectuează şi la firma de turism Europoint, potrivit unor surse judiciare.

Membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, întrucât ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism. Procurorii fac percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint, 11 persoane urmând să fie duse la audieri, au declarat joi surse din cadrul anchetei.

„Sunt trei percheziţii în desfăşurare şi 11 mandate de aducere. S-a plecat de la un prejudiciu estimat la 400.000 de lei, dar cercetările au arătat că suma este cu mult mai mare”, au precizat sursele citate.

Potrivit acelorași surse, cele trei percheziţii se fac la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint.

„Din cercetări a reieşit că, în calitate de funcţionari publici şi membri în Consiliul de Administraţie, cei în cauză au participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, obţinând în mod ilegal mai multe beneficii patrimoniale. Aceştia sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese”, au mai menționat surse din anchetă.

Investigația este coordonată de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1.

Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune este Ovidiu Miculescu, iar membri sunt Maria Ţăghină,  Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Săraru, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitraşcu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş şi Alexandru Muraru.

Radio România, reacție printr-un comunicat

Radio România a transmis joi un comunicat în legătură cu percheziţiile care au loc la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), într-un dosar privind acordarea unor contracte, în care sunt vizaţi membri ai Consiliului de Administraţie. Radioul public arată că a pus la dispoziţia reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti toată documentaţia solicitată.

”În cursul zilei de 17 noiembrie, s-au prezentat la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti pentru ridicarea unor înscrisuri. Radio România a pus la dispoziţia acestora toată documentaţia solicitată”, se arată în comunicatul Radio România.

”În acest moment nu suntem în măsură să oferim mai multe detalii, dar vă asigurăm că radioul public va continua să-şi informeze cu onestitate ascultătorii asupra oricăror elemente de noutate în cauza ce face obiectul acestor cercetări, în măsura în care acestea o privesc”, se mai precizează în același comunicat.