Home » Știri » Radu Soviani, la Parchetul instanței supreme

Radu Soviani, la Parchetul instanței supreme

Octavian Palade / 16.11.2016, 16:21
Radu Soviani, la Parchetul instanței supreme

Fostul purtător de cuvânt al ASF Radu Soviani a fost chemat la Parchet după ce ar fi depus o sesizare împotriva preşedintelui ASF.

Fostul purtător de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Radu Sovani a ajuns miercuri la Parchetul instanţei supreme. La ieșire, acesta a declarat că a fost chemat de procurori după ce a depus o sesizare împotriva preşedintelui ASF Mişu Negriţoiu, dar şi a unor executori judecătoreşti, în legătură cu presupuse abuzuri, potrivit news.ro.

Radu Soviani a spus miercuri, la ieşirea din sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că a fost citat în legătură cu o sesizare pe care a făcut-o faţă de „cei care fac abuzuri împotriva mea şi a mediei”.

Acesta a detaliat și a spus că a depus o sesizare împotriva mai multor persoane. Soviani a adăugat că documentul îl vizează pe şeful ASF, Mişu Negriţoiu, dar şi pe unii executori judecătoreşti, precum şi alte persoane, fără a preciza cine sunt acestea.

Pe data de 7 septembrie, Radu Soviani anunţa pe blogul său că pune la pune la dispoziţia tuturor celor interesaţi memoriul depus de firma sa, RST Media, în ianuarie 2015, la Camera Deputaţilor şi la Senat în legătură cu „abuzurile semnalate în ASF, cu consecinţe directe asupra majorării nivelului de primă RCA încă din ianuarie 2015”.

În luna martie, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul lui Radu Soviani prin care acesta a cerut despăgubiri de 1,03 milioane de lei pentru rezilierea unui contract cu autoritatea înainte de termen.

Instanţa a casat şi o sentinţă a Tribunalului Bucureşti din septembrie 2015, prin care ASF era obligată să-i achite lui Soviani despăgubiri de 191.115 lei.

Prin aceeaşi decizie, Curtea de Apel Bucureşti a obligat firma lui Soviani la restituirea către ASF a sumei de 27.555,64 lei.

Patru comisii din Senat şi Camera Deputaţilor, reunite într-o şedinţă comună, în luna octombrie, au votat în unanimitate revocarea din funcţie a preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, iar preşedintele Comisiei Economice a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Mihai Tudose, a anunţat demararea efectivă a procedurii de demitere.