Home » Știri » Știri externe » Răpire ca în filme: au intrat cu armele într-un local aglomerat și au luat mai mulți ostatici

Răpire ca în filme: au intrat cu armele într-un local aglomerat și au luat mai mulți ostatici

Redactia Știri / 16.08.2016, 17:57
Răpire ca în filme: au intrat cu armele într-un local aglomerat și au luat mai mulți ostatici

Cu toate că este una dintre cele mai râvnite destinații de vacanță, Mexicul este și unul dintre cele mai periculoase locuri din lume. O demonstrează cea mai recentă întâmplare care pare scoasă dintr-un film de hollywood. 

Autorităţile mexicane au anunţat că opt atacatori înarmaţi au răpit luni dimineaţă şase-şapte persoane dintr-un restaurant din staţiunea turistică Puerto Vallarta, situată pe coasta Oceanului Pacific, una dintre cele mai apreciate zone turistice, transmite Reuters.

Puerta Vallarta este una dintre cele mai populare staţiuni turistice mexicane, fiind situată în statul Jalisco. De asemenea, teritoriul este controlat de cartelul Noua Generaţie Jalisco, care a devenit una dintre cele mai puternice organizaţii de crimă organizată în ultimii ani, implicată în traficul de droguri.

Potrivit autorităţilor locale, victimele au fost răpite luni după-amiază dintr-un restaurant foarte popular al staţiunii.

Între timp, procurorul general al Jalisco, Eduardo Almaguer, a susţinut că persoanele răpite în urma atacului nu sunt turiști și nici nu ar fi ușă de biserică.

Potrivit acestuia, victimele ar fi membri ai cartelului de droguri Sinaloa. Acesta este unul dintre cele mai temute carteluri mexicane, fiind condus de către Joaquin ”El Chapo” Guzman.

Răpitorii s-ar fi asigurat să nu implice și persoane nevinovate în acest război, Almaguer a precizat că presupuşii membri ai cartelului erau în prezenţa a nouă femei, care nu au fost vizate de către atacatorii înarmaţi.

Autorităţile mexicane încearcă să-i identifice pe bărbaţii răpiţi.