Home » Știri » Rase de pisici. Cum poți să îți alegi o pisică blândă

Rase de pisici. Cum poți să îți alegi o pisică blândă

Radulescu Valentin / 07.10.2020, 15:40
Rase de pisici. Cum poți să îți alegi o pisică blândă

Pisicile sunt cele mai comune animale atunci când vine vorba de un companion. Aceste feline nu necesită foarte multă munca și stres, iar astfel te poți bucura mereu să le ai în preajma ta. Față de alte animale, acestea nu au nevoie de o îngrijire specială sau un anumit tip de activitate. Totodată, înainte de a alege ce pisică să îți iei, trebuie să știi ce fel de rasă ți se potrivește, pentru că unele pot fi mai mult sau mai puțin blânde.

Pisicile, animale perfecte de companie

Pisicile sunt unele dintre cele mai iubitoare animale, atunci când vine vorba să îți alegi un nou prieten care să stea cu tine prin casă. Totodată, unele rase pot fi rele și foarte zgârcite, așa că cel mai bine este să te documentezi înainte de a lua acasă un ghem de blană, care mai apoi să se transforme într-o ființă de care nu te mai poți dezlipii.

Majoritatea oamenilor doresc animale care să nu le provoace mari dureri de cap atunci când vine vorba de distrugerea mobilierului din casă, dar care să le aducă și afecțiunea și atenția necesară după o zi plină. Mai mult, este foarte important ca aceasta să fie blândă atunci când vine vorba de copii, să toarcă și să îți arate cât de mult te iubește.

Rase de pisici. Cum poți să îți alegi o pisică blândă
Rase de pisici. Cum poți să îți alegi o pisică blândă

Cele mai blânde rase de pisici

Una dintre cele mai blânde pisici din lume este pisica persană. Acestea sunt foarte sociabile și foarte iubitoare mai ales cu stăpânii lor. Rasa este în special cunoscută pentru faptul că adoră să se afle în compania stăpânului său. Se așează de multe ori pe spate atunci când vrea sa se relaxeze sau când este mângâiată. De asemenea, unele dintre ele au obiceiul să se așeze la geam și să își aștepte stăpânii până ajung acasă.

Exotic Shorthair, este și ea o rasă de pisică perfectă pentru viața de familie. Acestea se așează de multe ori în poala stăpânilor și cer mereu afecțiune. Totodată, nu sunt niște feline foarte active, așa că nu au tendința de a alerga prin casă, să se cațere sau să tragă de lucruri.

Pisicile Abyssian adoră să interacționeze cu stăpânii lor. Acestea sunt recunoscute mai ales pentru faptul că nu sunt deloc timide față de străini sau alte pisici. Aceste feline se cuibăresc imediat în brațele stăpânului său și adoră să participe la tot felul de activități.

Burmese este cel mai probabil în vârful clasamentului atunci când vine vorba de cele mai blânde pisici din lume. Acestea suferă tot timpul după atenție și nu fac altceva decât să doarmă pe canapea sau să toarcă atunci când se află în brațele stăpânului. Aceste pufoșenii sunt perfecte pentru a crea o atmosferă liniștită în casă.

Maine Coon este una dintre cele mai prietenoase rase. Acestea încearcă să socializeze cu celelalte animale din jurul lor și sunt perfecte în locuințele în care se află alte pisici sau câini. Sunt iubitoare, loaiale și pline de încredere. Față de alte rase însă, nu strigă mereu după atenție, dar nici nu se vor supăra dacă vrei să le ții în brațe.

Pisicile Ragdool sunt unele dintre cele mai prietenoase și populare rase. Acestea sunt mereu fericite și prietenoase, iar asta le clasează ca fiind pisicile perfecte de companie. Iubesc în special să toarcă în brațele stăpânului și să obțină atenție.

Deși nu seamănă foarte mult cu pisicile ”clasice”, pisicile Shynx sunt considerate una dintre pisicile care își iubesc necondiționat stăpânii. Acestea se bucură de atenția și afecțiunea obținută de la oameni, sunt active și cerșesc mereu atenție. Această rasă iubește în special să fie încălzită din cauza faptului că nu are păr.