Home » Știri » Rodica Popescu Bitănescu, „recompensată cu fonduri publice”, ca „agent electoral al PSD”, susţine Nicuşor Dan

Rodica Popescu Bitănescu, „recompensată cu fonduri publice”, ca „agent electoral al PSD”, susţine Nicuşor Dan

Octavian Palade / 03.11.2016, 15:56
Rodica Popescu Bitănescu, „recompensată cu fonduri publice”, ca „agent electoral al PSD”, susţine Nicuşor Dan

Actriţa Rodica Popescu Bitănescu este acuzată de liderul USR, Nicușor Dan, că a fost recompensată cu fonduri publice pentru festivalul care-i poartă numele.

Rodica Popescu Bitănescu  a fost etichetată de Nicușor Dan drept „agent electoral al PSD”, iar pentru aceste servicii, potrivit liderului USR, a fost recompensată cu fonduri publice pentru festivalul care-i poartă numele, relatează news.ro.

Consilierul USR Roxana Wring a precizat că pentru acest eveniment a fost alocată suma de 216.000 lei, în condiţiile în care spectacolele sunt deja montate la alte teatre.

”Ceea ce am văzut în şedinţa de Consiliu General de luni a fost cum un agent electoral al PSD, doamna Rodica Popescu Bitănescu, este recompensată cu fonduri publice, pentru activitatea domniei sale”, a declarat Nicuşor Dan. Acesta a folosit apoi, cu trimitere la activitatea de dramaturg a actriţei, un citat din Caragiale: ”Cel mai greu lucru pentru un român care ştie să citească este să nu scrie”.

Liderul USR a mai acuzat ”incapacitatea Primăriei Generale în a derula nişte investiţii la care s-a angajat şi alocarea fondurilor necesare pentru acele investiţii într-o zonă de divertisment”.

Roxana Wring, consilier al USR în CGMB, a spus că pe ordinea de zi a CGMB de luni s-au aflat 60 de puncte, printre care şi alocări pentru bunuri şi servicii, fără a fi oferită o explicaţie privind destinaţia banilor.

Ea a subliniat că numai 20% din banii de investiţii au fost cheltuiţi de Primăria Generală, ceea ce arată că ”actuala administraţie nu are o viziune de dezvoltare a Bucureştiului. Investiţii care sunt necesare au fost amânate. Au rămas necheltuite sume pentru protecţia civilă şi protecţia împotriva incendiilor, aşa că promisiunile către bucureşteni, că se vor simţi în siguranţă, nu mai sunt de actualitate”.

”S-au luat bani de la Prelungirea Ghencea, de la Hala Matache, de la reabilitarea şoselei Pantelimon şi de la planul urbanistic general”, a declarat consilierul USR, adăugând că banii au mers pentru bunuri şi servicii.

Roxana Wring a mai declarat că pentru Teatrul de Comedie s-au alocat 1.216.000 lei, din care 216.000 lei sunt pentru Festivalul Rodica Popescu Bitănescu.

Consilierul USR a menţionat că spectacolele sunt deja montate, în repertoriu la Teatrul Naţional. ”E foarte greu de explicat de ce aceste spectacole trebuie mutate la Teatrul de Comedie”, a mai spus Wring.

Consilierul a mai arătat că pentru Teatrul Excelsior s-au alocat 1.341.000 lei. ”Primăria Generală are o strategie culturală, niciuna din aceste alocări nu respectă această strategie”, a încheiat Roxana Wring.

Consilierul USR a ţinut să menţioneze că, în şedinţa CGBM, nu li s-au dat niciun răspuns consilierilor, ci s-a trecut direct la vot.