Home » Știri » Un român a murit în Italia, după ce a dormit în mașină, de frica unui nou seism

Un român a murit în Italia, după ce a dormit în mașină, de frica unui nou seism

Octavian Palade / 31.10.2016, 17:04
Un român a murit în Italia, după ce a dormit în mașină, de frica unui nou seism

Un român a murit după ce a dormit în propriul autoturism, de teama unui nou cutremur.

Un român a murit în apropiere de localitatea Accumoli, anunță news.ro. Localitatea este aproape distrusă de cutremurul care s-a produs la finele lunii august.

Cetăţeanul român, în vârstă de 56 de ani, a fost descoperit de autorităţile italiene care au ajuns la concluzia că acesta şi-a petrecut noaptea în propria maşină din cauza seismului din centrul Italiei.

Bărbatul a decedat în jurul orei locale 6.40 (7.40 ora României).

Autorităţile din Italia nu au stabilit cauza morţii, însă au precizat că temperaturile din timpul nopţii au fost scăzute şi că există posibilitatea ca românul să fi murit din cauza unui stop cardiac.

Cetăţeanul de origine română lucra la o fermă, iar acesta s-a oprit în localitatea italiană pentru a dormi în maşină alături de fratele său.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a determina cauzele exacte ale decesului.

Primarul localității, Sergio Pirozzi, a făcut un apel la locuitori să doarmă în adăposturile speciale, în timp ce zeci de autobuze au circulat între satele lovite de cutremur şi hotelurile din San Benedetto del Troto.

Cutremurul de duminică dimineaţă – cu o magnitudine 6,6 – s-a produs într-o regiune muntoasă din centrul Peninsulei, la frontiera dintre regiunile Marche şi Umbria.

Italia, și mai precis centrul țării, a fost afectată de o serie de cutremure majore în ultimii ani. Cutremurele de la L’Aquila, în 2009, şi Amatrice, în august 2016, s-au soldat fiecare cu câte 300 de morţi.

Nicio persoană nu a fost ucisă sau rănită grav, probabil pentru că după cele două seisme puternice de săptămâna trecută mulţi oameni şi-au părăsit locuinţele. Însă aproximativ 20 de persoane au fost rănite uşor.

Matteo Renzi, prim-ministrul Italiei, a promis că totul va fi reconstruit şi că vor fi găsite resurse cât mai curând.

“Traversăm o perioadă cu adevărat dificilă. Trebuie să nu lăsăm durerea profundă, oboseala şi stresul de acum să se transforme în resemnare”, a declarat premierul italian.