Home » Știri » Rusia va trimite arme de ultimă generație la granițele de vest ale statului, dar și ale Belarusului

Rusia va trimite arme de ultimă generație la granițele de vest ale statului, dar și ale Belarusului

George Stanciu / 02.11.2016, 14:45
Rusia va trimite arme de ultimă generație la granițele de vest ale statului, dar și ale Belarusului

Rusia va trimite arme de ultimă generație pe linia granițelor de vest ale sale, dar și ale Belarusului, ca răspuns pentru deciziile SUA şi NATO de a-şi consolida capacitățile de ofensivă în regiune, a transmis ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

„Aceste acţiuni (ale NATO – n.r.) subminează stabilitatea strategică şi obligă Rusia să ia măsuri defensive reciproce, inclusiv unele în teatrul vestic”, a avertizat Ministrul Apărării de la Moscova.

NATO „nu a renunţat la tentativele sale de a-şi impune voinţa asupra altor ţări prin mijloace economice şi politice, în timp ce războiul  informaţiilor este în toi”, a mai adăugat acesta, criticând acțiunile Alianței Nord-Atlantice. În astfel de condiții, Rusia şi Belarusul for lucra împreună pentru a-şi putea consolida securitatea în mod reciproc, a afirmat ministrul Serghei Șoigu, arată news.ro.

„Cooperarea bilaterală avansată şi o poziţie comună privind provocările majore la adresa securităţii globale şi regionale ne permit să ne ocupăm cu succes de consolidarea capacităţilor noastre de apărare”, a subliniat el, precizând că această abordare pare să fie necesară în acest moment, „deoarece mecanismele internaţionale de răspundere la criză s-au blocat, în timp ce punctele fierbinţi se află deja la graniţele noastre”.

În astfel de circumstanțe, Rusia a luat decizia de a trimite armament de ultimă generație, dar şi sisteme de arme moderne către unitățile militare ce apără granițele de vest ale Rusiei, a afirmat ministrul. În plus, Kremlinul va intensifica procedurile de pregătire de luptă a trupelor din zonă, a adăugat acesta.

În plus, armatele rusă şi belarusă colaborează în vederea dezvoltării interoperabilitatății şi capacității de a acţiona împreună, a spus Şoigu.