Home » Știri » Sistemul medical și sărăcia din România reprezintă probleme grave pentru români

Sistemul medical și sărăcia din România reprezintă probleme grave pentru români

Sebastian Rotaru / 14.02.2017, 13:36
Sistemul medical și sărăcia din România reprezintă probleme grave pentru români

România se confruntă cu două probelem grave, una dintre acestea fiind sărăcia, iar cealaltă fiind problemele din sistemul medical național.

Potrivit unui stuiud, realizat pe 400 de persoane în București, românii au declarat ce îi deranjează cel mai mult și ce probleme văd ei ca fiind prioritare și necesită o rezolvare rapidă.

75% dintre cei chestionați au spus că problemele sociale ce țin de sărăcie, prin lipsa locurilor de muncă in anumite zone din țară și accesul limitat la educație în zonele sarace, dar și condițiile oferite de sistemul medical românesc sunt cele care trebuie să fie rezolvate primele.

O altă problemă a românilor, în proporție de 32%, este legată de drepturile angajaților (stres la locul de muncă, ore suplimentare, salarii mici etc). 29% dintre oameni se arată îngrijorați de problemele legate de cazurile sociale, iar 18% spun că drepturile omului nu sunt respectate.

Nici problemele de natură ecologică nu îi lasă indiferenți pe români, astfel încât, 8-9% dintre respondenți sunt panicați din cauza încălzirii globale și a poluării. 33% dintre români au spus că discută des probleme legate de ecologie cu familia și prietenii și adoptă practici pentru diminuarea problemelor. Sub 5%  s-au arătat ingrijorat de problemele legate de diferențele de gen și de drepturile animalelor.

Tot în probleme de ecologie, 80% dintre români au spus că aruncă gunoiul în spațiile special amenajate și 71% folosesc becuri economice, 69% refolosesc pungile de plastic, 67% cer emiterea facturilor în format electronic, iar 60% fac economie la apă.

Persoanele între 15 și 34 de ani au pus pe primul loc problemele sociale, dar 73% au spus că prioritare sunt cele din sistemul medical, iar 66% au pus pe locul doi sărăcia. 72% dintre tineri au spus că facturile le vin în format electronic, iar 51% se deplasează prin oraș cu bicicleta, 40% folosesc produse de igienă sau de uz perosnal biodegradabile, 29% plantează copaci, iar 21% aruncă uleiul în locurile special amenajate.