Home » Știri » Schimbări la polița RCA. Câți bani vor achita șoferii, în viitor

Schimbări la polița RCA. Câți bani vor achita șoferii, în viitor

Alexandru Cazacu / 21.07.2021, 18:07
Schimbări la polița RCA. Câți bani vor achita șoferii, în viitor

Se pare că polița RCA va suferi schimbări importante în următoarea perioadă, după situația dezastruoasă din ultimele luni prin care au trecut City Insurance și Euroins, principalii asiguratori de pe piața RCA din România.

Ce se întâmplă cu polița RCA

De câțiva ani de zile, piața RCA din țara noastră este dominată de doar companii. Cu toate acestea. După ce unele multinaționale din domeniul asigurărilor au evitat această zonă deoarece șoferii alegeau de obicei cea mai ieftină variantă, se pare că lucrurile se vor schimba cât de curând. În consecință, Allianz Țiriac (AZT), cea mai profitabilă companie de asigurări din România a confirmat că nu se mai mai feri de vânzarea poliței RCA.

Pe de altă parte, cei de la Allianz Țiriac s-au când la o soluție care implică un plan tarifar corect, amintind că sunt un jucător relevant și pe acest segment de piață, linia auto reprezentând un rol important în portofoliul lor de asigurări.

Cel mai profitabil asigurător român, despre polițele auto

În cadrul unui interviu pentru Economica.net, reprezentanții AZT au fost întrebați dacă vor majora tarifele, iar răspunsul lor a fost: ”Pe segmentul RCA, avem un tarif notificat la ASF în urmă cu aproximativ un an, iar în această perioadă nu au existat modificări asupra sa. Politica tarifară a Allianz-Țiriac pe toate segmentele de business urmărește asigurarea unui raport corect între efortul financiar al clientului și valoarea generată de produsele și serviciile noastre. De aceea, analizăm periodic nivelul tarifelor pentru toate produsele și ajustăm cotațiile în funcție de modificările care apar la nivelul fiecărui segment.

Pentru Allianz-Țiriac, linia asigurărilor auto ocupă un rol important în portofoliul de asigurări și urmărim să o dezvoltăm și să ne îmbunătățim performanța. Rămânem o companie relevantă atât în piața RCA, cât și în piața Casco și un jucător care investește constant în simplificarea procesului de achiziție, precum și al celui de soluționare a daunelor aferente. Recent, am implementat o soluție de achiziție simplificată a asigurărilor auto (RCA și Casco), prin care am redus la jumătate numărul de întrebări adresate clienților. Achiziția simplificată completează soluționarea 100% digitală a daunelor auto, prin care permitem clienților să aibă acces continuu la situația dosarului de daună.”

Ce se întâmplă cu polițele RCA în România
Ce se întâmplă cu polițele RCA în România

Digitalizarea este cheia

Se pare că în 2021, digitalizarea este secretul, iar cel mai solid asigurator din România face o treabă foarte bună în acest context. Mai exact, după ce a lansat posibilitatea de soluționare digitală a daunei auto, inclusiv prin constatare online și posibilitatea de a urmări evoluția dosarului, la începutul acestui an, AZT a anunțat că a îmbunătățit și sistemul de achiziție a asigurărilor auto.

Așadar, AZT comunică cu bazele de date publice, fapt care permite precompletarea automată a datelor de identificare a mașinii, făcând astfel achiziția mult mai rapidă. Atât, obținerea unei cotații, cât și achiziția simplificată pot fi realizate direct de pe calculator, laptop sau telefon mobil și tabletă, în limba română sau în engleză.

Ei bine, în cazul poliței RCA, clienții pot adăuga în acoperire decontarea directă, care, la un tarif mediu de 88 lei, le oferă acces la serviciile prompte ale Allianz-Țiriac chiar și atunci când sunt loviți în trafic de șoferi cu asigurare la alte companii, transmite sursa citată.