Home » Știri » Sebastian Ghiță, atac la un procuror DNA: A devenit un baron al justiției

Sebastian Ghiță, atac la un procuror DNA: A devenit un baron al justiției

Octavian Palade / 26.10.2016, 13:50
Sebastian Ghiță, atac la un procuror DNA: A devenit un baron al justiției

Deputatul PSD Sebastian Ghiță l-a atacat pe unul dintre procurorii care anchetează faptele pentru care este cercetat alături de Victor Ponta.

Sebastian Ghiță l-a acuzat miercuri, la intrarea la DNA Ploieşti, pe procurorul Mircea Negulescu de faptul că ”a eliminat baronii politici” şi a devenit ”un baron al justiţiei”. Ghiță susține că magistratul ar fi în spatele unei firme cu care participă la licitaţii, potrivit news.ro.

Deputatul le-a arătat jurnaliștilor un document despre care a susţinut că ar dovedi existenţa unei firme controlate de unul dintre cei doi anchetatori care instrumentează dosarul în care este cercetat alături de Victor Ponta, referitor la vizita lui Tony Blair în România.

Sebastian Ghiță a susținut că este în posesia unor informații potrivit cărora firma Direct Impex ar fi controlată de procurorul Mircea Negulescu şi s-ar afla sub protecția unor instituţii ale statului, cu scopul de a câştiga licitaţii.

”Această firmă este firma pe care domnul procuror Negulescu o foloseşte, una dintre firmele pe care le foloseşte la afacerile sale din Ploieşti. Atunci când v-am spus că, după ce şi-a eliminat baronii politici, a devenit dânsul un baron al justiţiei aici, în Prahova, nu am glumit şi astfel de documente şi de elemente o să le vedeţi apărând din ce în ce mai des. Acesta este un document care prezintă toate datele acestei firme din domeniul construcţiilor, firmă care este folosită de acest domn procuror de la DNA şi care este protejată, şi care este împinsă în licitaţii şi, dacă cineva îndrăzneşte în Prahova să concureze această firmă, imediat de aici, de la DNA, se trimite o adresă la Finanţe, cei de la Finanţe se duc repede, că doar a trimis DNA adresă, şi caută adversarii din licitaţii”, a declarat Sebastian Ghiță.

Deputatul a menționat, în acest sens, o licitaţie care s-ar fi desfășurat la Rafinăria Petrobrazi şi despre care susţine că a fost câştigată de firma Direct Impex.

Ghiță a fost întrebat dacă are dovezi are că Negulescu s-ar afla în spatele respectivei firme, însă a dat un răspuns evaziv: ”Aşa mi-au spus cei din licitaţie, o să aflăm toţi mai multe”.

Sebastian Ghiță a ajuns la DNA Ploieşti în jurul orei 11.30 şi a adresat critici la adresa anchetatorilor, spunând că după ce au pus sechestru pe averea lui Victor Ponta, acum pun sechestru şi pe averea sa în acest dosar.

„Noroc că nu locuieşte domnul Blair în România, că i-ar pune şi lui încă 200.000 şi la sfârşit ar raporta că au sechestrat un milion. E momentul să le spunem (n.r. – procurorilor) că atunci când fac un dosar nu trebuie să se şi facă de râs. Să pună sechestrul proporţional cu fapta şi repartizând suma tuturor celor care, într-un fel sau altul, au participat în dosar”, şi-a nuanţat Ghiță acuzele la adresa procurorilor.

În acest dosar este audiată şi Ana Birchall, deputat PSD, care a declarat că a fost citată în calitate de martor.