Home » Știri » Secretul cartofilor prăijiți. Cum prepari cei mai gustoși cartofi prăjiți. Trucul nebănuit

Secretul cartofilor prăijiți. Cum prepari cei mai gustoși cartofi prăjiți. Trucul nebănuit

Manolică Anca / 22.10.2020, 15:16
Secretul cartofilor prăijiți. Cum prepari cei mai gustoși cartofi prăjiți. Trucul nebănuit

Ți-e poftă de niște cartofi prăjiți sau, pur și simplu, îți este foame și nu știi ce ai putea să prepari rapid? Iată secretul cartofilor prăijiți și cum poți să prepari rapid cei mai gustoși cartofi. Trucul nebănuit.

Secretul cartofilor prăijiți. Cum prepari cei mai gustoși cartofi

Cum se prepară cei mai gustoți cartofi prăjiți. Gina Bradea ne arată o rețetă simplă, ce dezvăluie toate secretele cartofilor cu un gust „ca la carte”.

Ingrediente:

  • 300-400 g de cartofi roz
  • 500 ml de ulei
  • 1-2 căței de usturoi
  • sare

Mod de preparare:

Cei mai buni și gustoși cartofi buni de prăjit sunt cei care au coaja roz. Se pot prăji în diferite tipuri de ulei: de rapiță, floarea soarelui, de măsline, de susan…ulei de care aveti. Cei mai buni sunt cei prăjiți în untură de porc sau de pasăre, însă fiecare are gusturi diferite și unora s-ar putea să nu le placă.

Cartofii se curăță și se taie felii mai subțiri sau mai groase (rondele sau chipsuri), bare mai subțiri sau mai groase. Dacă alegeți să îi tăiați ca bare mai groase, cartofii vor fi mai moi și se vor prăji mai greu. Dacă sunt mai subțiri, procesul de prăjire este mai rapid și vor ieși mai croncați.

Aceștia se spală în mai multe ape, până ce ultima va rămâne limpede în totalitate. Mai apoi, se pun la scurs într-un șervețel de bucătărie.

Prăjirea cartofilor se face în baie de ulei, iar în momentul în care acesta va clocoti, se vor adăuga cartofii. Este necesar ca aceștia să fie acoperiți în totalitate de ulei. Imediat se va forma o crustă și nu se vor lipi. Dacă alegeți să puneți cartofii în uleiul rece, cartofii vor fi moi si se vor lipi între ei.

Secretul cartofilor prajiti. Cum faci sa iti iasa gustosi
Secretul cartofilor prajiti. Cum faci sa iti iasa gustosi

Prajirea se va face la foc maxim și poate dura între 6 și 10 minute, în functie de cât de mari au fost tăiați și cât de crocanți doriți să fie. Pentru cartofii moi, momentul în care se vor face aurii, indică faptul că ar trebui scoși.

Important de menționat este că nu se amestecă în cartofi și nici nu se acoperă cu un capac.

După 3-4 minute de prăjire, se mișcă, ușor, tigaia pentru a evita ca aceștia să se lipsească între ei.

În funcție de gust și preferințe, în uleiul de prăjire se poate adăuga și ardei iute, usturoi, felii de ceapa, felii de afumatură sau orice vă este pe plac.

Când sunt gata, cartofii vor fi scoși într-o strecurătoare sau pe șervețele, pentru a se scurge surplusul de ulei. Se presară sarea și se amestecă pentru omogenizarea gustului. Sarea nu se adaugă atunci când cartofii sunt cruzi, pentru că se vor înmuia.

Ultimul pas este adăugarea ierburilor aromatice, după preferințe: cimbru, busuioc, oregano, rozmarin. Și gata, sunt numai buni de mâncat.

Cum îi mănânci? Rămâne la aprecierea ta. Aceștia se pot servi simpli sau ca garnitură la friptură, shaorma sau hamburger, cu dressing de mujdei, ketchup, sos tzatziki.

Sperăm că v-am făcut suficientă poftă încât să încercați rețeta! Spor în bucătărie și poftă bună!