Home » Știri » Secretul mișcărilor aparent imposibile ale lui Michael Jackson. Neurochirugii au deslușit misterul

Secretul mișcărilor aparent imposibile ale lui Michael Jackson. Neurochirugii au deslușit misterul

Bucur Ioana / 09.10.2020, 11:28

Michael Jackson a luat cu el în mormânt secrete mai mult mai puțin scandaloase. La 11 ani de la moartea sa, neurochirurgii au reușit să deslușească adevărul! Generații întregi de puști și dansatori au încercat să îl imite, fără să reușeasă. Care este secretul mișcărilor aparent imposibile ale lui Michael Jackson?

Secretul mișcărilor aparent imposibile ale lui Michael Jackson

Premiera unui videoclip Michael Jackson era tratată ca premiera unui film la cinema. Milioane de oameni erau cu ochii lipiți de televizor la prima difuzare. Când dansa, regele părea că încalcă legile fizicii i depășește orice limită a corpului uman. Însă niciuna dintre mișcările sale nu a șocat mai mult decât „aplecarea” din videoclipul piesei „Smooth Criminal”.  Ei bine, la 11 ani după moartea artistului, trei fani de-ai săi,toți neurochirugi, au analizat în detaliu mișcarea aparent imposibilă și au descoperit secretul. Michael Jackson se folosea de talentul său incredibil și puțină…magie!

„Michael Jackson a inspirat numeroase generaţii de dansatori să-şi depăşească limitele. În ciuda efectului vizual incredibil, asemenea mişcări conduc deseori la răni serioase.”

În 1987 se lansa videoclipul piesei „Smooth Criminal”. În timpul coregrafiei, Michael Jackson se apleacă la un unghi de la 45 de grade. Corpul îi este drept ca o scândură, iar tălpile nu i se desprind de pe podea. Generații întregi de puști și chiar și dansatori profesioniști au încercat să îl imite, dar puțini au reușit. Nimeni nu a putut să ajungă la unghiul de 45 de grade. Acum, trei neurochirurgi de la  Postgraduate Institute of Medical Education and Research din India – Nishant Yagnick, Manjul Tripathi și Sandeep Mohindra – au decis să analizeze tehnica din spatele mișcării, din punct de vedere anatomic și fiziologic. Concluziile la care au ajuns sunt suprinzătoare.  Chiar și cei mai antrenați și musculoși dansatori nu pot ajunge decât până la un unghi 25-30 de grade, abia reușind să mențină poziția câteva secunde.

„Cei mai antrenaţi dansatori ajung să se aplece la cel mult 25-30 de grade în faţă. Michael Jackson a reuşit o mişcare de 45 de grade care sfidează gravitaţia şi pare că nu este de pe această Planetă”, au explicat specialiștii.

Michael Jackson era într-o formă fizică de invidiat. Biomecanic, coloana sa vertebrală era capabilă de mișcări spectaculoase.  Adevărul este că artistul nu ar fi putut reuși mișcarea fără ajutorul unor pantofi speciali.

Secretul din picioarele lui Michael Jackson

Cei trei neurochirurgi sublizniază faptul că orice încercare de a recrea faimoasa mișcare poate duce la accidentări grave. Cu toate astea, curajoșii vor observat că cea mai mare presiune se pune pe tendonul lu Ahile, nu pe mușchii din jurul coloanei vertebrale, permițând o aplecare limitată, a explicat profesorul Tripathi.

Pantofi speciali purtați de Michael Jackson aveau, pe talpă, un dispozitiv mecanic în forma literei V. Acesta îi permitea să se prindă de podeaua scenei câteva secunde. Ideea ar fi fost insiprată de încălțămintea folosită de astronauții americani, în timpul exercițiilor în gravitație zero. Înainte, Michael Jackson și-ar fi legat de talie hamuri și cabluri pentru a executa iluzia.

Michael Jackson, în închisoare, în ziua în care ar fi trebuit să împlinească 62 de ani

În ziua în care ar fi împlinit 62 de ani, Michael Jackson a redevenit vocea protestatarilor. Regizorul Spike Lee a relansat videoclipul „They Don’t Care About Us” ca imn al manifestărlor „Black Lives Matter”. Scurt-metrajul a fost proiectat în cadrul evenimentului „Brooklyn Lives Matter”, la sfârștiul lunii august.

Față de versiunea originală, regizată tot de Spike Lee, în 1996, noul videoclip conține imagini filmate în Brazilia şi într-o închisoare, la finalul anilor 1990, dar şi înregistrări din protestele cuprinse în mişcarea „Black Lives Matter”, din Spania până în Marea Britanie şi Statele Unite.

„Marile cântece protestatare nu îmbătrânesc şi nici nu îşi pierd relevanţa, pentru că lupta continuă. Din acest motiv, «They Don’t Really Care About Us» este imnul în această lume haotică, pandemică în care trăim toţi”, a transmis Lee.