Home » Știri » Șeful Radioului public răspunde acuzațiilor lui Liviu Dragnea: O ambuscadă pentru a acapara politic Radio România

Șeful Radioului public răspunde acuzațiilor lui Liviu Dragnea: O ambuscadă pentru a acapara politic Radio România

Octavian Palade / 25.10.2016, 15:58
Șeful Radioului public răspunde acuzațiilor lui Liviu Dragnea: O ambuscadă pentru a acapara politic Radio România

Șeful Radioului public se apără în fața acuzațiilor aduse de președintele PSD, Liviu Dragnea. Ovidiu Miculescu spune că ceea ce se petrece este o „ambuscadă” politică.

Şeful Radioului public a transmis marţi un comunicat, preluat de news.ro, în care răspunde acuzațiilor formulate de președintele PSD. Printre altele, Ovidiu Miculescu afirmă că scopul acțiunilor liderului PSD este acela de a „vulnerabiliza” şi a „acapara politic” Sociatatea Română de Radiodifuziune.

”Contest ferm acuzaţiile domnului Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, susţinute de la tribuna Camerei Deputaţilor. Precizez că afirmaţiile domnului Dragnea sunt neadevăruri flagrante pe care le pot demonstra oricând. Dincolo de calitatea mea de Preşedinte Director General al Radio România, calitate în care mi-am exprimat adeseori îngrijorarea şi dezamăgirea profundă faţă de această măsură, sunt un om obişnuit şi nu văd cum ar fi putut interpreta oricine, vreodată, oricare din argumentele ridicate de mine în cadrul dezbaterilor ca pe o ameninţare. Am subliniat mereu că această măsură aduce grave prejudicii independenţei şi echidistanţei serviciului public de radiodifuziune şi împiedică Radio România să-şi îndeplinească misiunea publică asumată cu 88 de ani în urmă. Uneori, mărturisesc, am fost chiar vehement, o vehemenţă pe care vă rog să o puneţi pe seama energiei şi speranţelor pe care le-am investit în proiectul radioului public, dar nu am afirmat vreodată ceva ce ar putea fi interpretat ca o ameninţare, oricât de vagă”, a scris Președintele-Director General al Radioului Public.

”Mai mult, declar acum, public, că această pretinsă discuţie telefonică cu vreun lider de grup parlamentar, invocată de domnul Dragnea, nu a avut loc şi subliniez încă o dată că toate afirmaţiile acestuia sunt neadevăruri flagrante. Ceea ce se întâmplă în cazul de faţă este în egală măsură înfricoşător şi revoltător. Asistăm la o incredibilă ambuscadă politică, cu unicul scop de a vulnerabiliza şi, ulterior, acapara politic Radio România”, a mai menționat Miculescu.

Șeful Radioului public a adăugat că are loc prima ciocnire între ceea ce ar fi trebuit să rămână media publică independentă şi echidistantă, pe de o parte, şi politică, chiar ”realpolitik”, pe de altă parte.

”Sensul unei dezbateri – care de fapt nu a existat – despre independenţa media publică a fost deturnat şi reinterpretat politic”, a punctat Miculescu.

El a atras atenția că se încearcă deturnarea atenţiei de la concepte şi principii şi că, prin atacuri ”ad hominem”, se dorește manipularea opiniei publice, iar primele victime au fost ”colegii domnului Dragnea”, care au votat sub imperiul emoţiei stârnite de această falsă ştire.

”Următoarele victime vor fi milioanele de ascultători ai radioului public care vor descoperi la un moment dat, probabil prea târziu, că Radio România nu mai este radioul lor, vocea liberă, serioasă, imparţială, echidistantă şi de încredere cu care s-au obişnuit, ci doar un subcapitol al unui buget guvernamental”, a mai precizat Președintele=Director General al Societății Române de Radiodifuziune.

”Sub rezerva declaraţiilor politice se poate afirma orice despre oricine iar media publică împinsă în arena unor astfel de dezbateri riscă să piardă mereu, pentru simplul motiv că nu are exerciţiul unui astfel de discurs manipulator, fals, partinic precum cel la care tocmai am asistat”, a conchis Miculescu.

Șeful Radioului public – acuzat că a încercat să deturneze votul

Președintele PSD a susținut marți, în Parlament, că Ovidiu Miculescu ar fi trimis liderului deputaţilor social-democraţi, Florin Pâslaru, un mesaj cu textul „O să vedeţi voi ce o să păţiţi!”. Declaraţia liderului PSD a venit la scurtă vreme după ce plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în unanimitate legea privind eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu majoritate de voturi, în calitate de for decizional, proiectul de lege al PSD privind eliminarea unor taxe nefiscale, printre care şi cea Radio-TV, reintrodusă de plen la cererea lui Liviu Dragnea.