Home » Știri » Semnificație nume Cristian/Cristiana. Mesajul special

Semnificație nume Cristian/Cristiana. Mesajul special

Nistor Alexandru / 24.12.2021, 14:22
Semnificație nume Cristian/Cristiana. Mesajul special

Numele Cristian/Cristiana este purtat de peste un milion de români. Acestea precum și alte derivate obișnuiesc să își sărbătorească ziua de nume pe data de 25, în prima zi de Crăciun. Iată ce semnificație are numele Cristian/Cristiana și ce mesaj special le putem adresa sărbătoriților.

Cristian/Cristiana – semnificație nume și mesaj special

Potrivit celor de la Agerpres, în anul 2020, 323.284 de bărbați purtau numele de Cristian, iar 286.616 de femei purtau numele de Cristina şi 26.678 purtau numele de Cristiana.

Majoritatea celor care poartă numele de Cristian/Cristiana sunt născuți de Crăciun, sau în preajma Crăciunului. Aceste nume sunt în strânsă legătură cu numele lui Hristos și cu denumirea de creștin.

Cristian/Cristiana

După cum ușor se poate deduce, numele Cristian/Cristiana provine din limba latină. Potrivit acesteia, ,,Christianus” înseamnă ,,urmaș al lui Hristos”. Originea acestuia este din limba latină.

Este fascinantă semnificația acestui nume. Proveniența numelui ,,Christos”vine de la verbul „chriein”, care înseamnă „a unge”. Acesta este echivalentul „mashi ha”, din limba ebraică, unde înseamnă „uns”.

Cristian/Cristiana – despre nume

Numele Cristian/Cristiana sunt potrivite pentru cei care se născut sub cifra destinului șase. Printre meseriile pe care le pot avea aceste persoane, se numără: profesor, învățător, psiholog sau avocat.

Numele Cristian este un nume potrivit pentru băieței și este folosit în majoritatea țărilor  vorbitoare de limbă engleză, de peste tot din lume. Băiețeii care poartă acest nume sunt: intuitivi, sensibili, comunicativi, creativi, optimiști, populari si sociabili. Varianta pentru fetițe a acestui nume este Cristiana. Formele moderne ale acestui nume sunt: Christianus și Christiana, iar formele grecești sunt: formele grecești sunt Christianos și Christina. Iată care sunt vechile nume care fac parte din aceeași familie onomastică:

  • Cârstian
  • Carstiana
  • Carstea
  • Cristel
  • Cristea
  • Cristache
  • Hristea – care la aromâni este Hristu
  • Hristache
  • Hristina
  • Hristiana.
Care este semnificație numelui Cristian
Care este semnificație numelui Cristian

Numele Cristian/Cristiana

Despre persoanele care sunt născute de Crăciun se spune că sunt binecuvântate, la fel ca persoanele care poartă numele de Cristian/Cristiana, care își serbează ziua de nume, ziua onomastică, în prima zi de Crăciun.

Calitățile persoanelor care poartă acest nume sunt: blândețea, inima generoasă, precum și preocuparea pentru ceilalți. Este copleșitoare bunătatea de care dau dovadă cei care poară numele de Cristian/Cristiana. Aceste persoane sunt învăluite de emoții de cele mai multe ori și răutățile celor din jur le dezarmează foarte ușor.

Cristian/Cristiana – mesaj special

Cei care doresc să facă urări de la mulți ani, persoanelor din viața lor care poartă numele de Cristian/Cristiana, le pot adresa unul din următoarele mesaje speciale:

  • Cristian, de ziua onomastică îți doresc multă sănătate, fericire, alături de cei dragi, succese din plin, alături de frumosul și tradiționalul LA MULȚI ANI!
  • În această zi minunată din viată ta îți doresc să te bucuri mereu de ceea ce ți-a dat Dumnezeu, dar cu putere în suflet și în minte. Să tinzi și să obții ceea la ce visezi să obții sau să devii! La mulți ani Cristian!
  • Cristian, fie ca dorințele tale să fie urările mele și nu te opri niciodată să încerci și nu încerca niciodată să te oprești. La Mulți Ani!
  • De ziua numelui îți doresc ca viața ta să fie un cer senin și fără nori, să ai în cale numai flori, succes și bucurie! La mulți ani Cristian!
  • Dragul meu Cristian îți urez un ocean de sănătate, un munte de noroc, un camion cu bani, și un sincer: La mulți ani!