Home » Știri » Simona Halep a fost eliminată în primul tur de la Austalian Open

Simona Halep a fost eliminată în primul tur de la Austalian Open

Sebastian Rotaru / 16.01.2017, 09:01
Simona Halep a fost eliminată în primul tur de la Austalian Open

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a fost învinsă, luni, cu 6-3, 6-1, de americanca Shelby Rogers, locul 57 WTA, în primul tur al Australian Open.

Partida celor două a durat 75 de minute. Este a doua oară consecutiv când Halep părăseşte această competiţie după prima manşă, potrivit news.ro.

Simona Halep a deschis turneul de la Melbourne pe Arena Rod Laver, dar a jucat la fel de slab ca în meciul anterior, cu sportiva cehă Katerina Siniakova, disputat în turul secund de la Shenzhen.

Simona Halep a lăsat impresia că nu este în plenitudinea forţelor fizice, fiind surclasată de Rogers. Românca a fost lipsită de agresivitate şi de combativitate, serviciul ei al doilea a fost la pământ, iar mişcarea din teren departe de cea cu care a impresionat lumea tenisului. Dincolo de fileu, Rogers a fost ceea ce nu a reuşit Halep, să servească şi să returneze puternic, să joace pe pe marginile terenului şi să domine meciul.

Prima parte a întâlnirii a fost echilibrată, cu ghemuri şi schimburi de mingi lungi. Cele două jucătoare şi-au făcut serviciul până la 2-3, când Halep a ratat un voleu şi Rogers a obţinut break-ul. A fost suficient pentru ca americanca să-şi treacă pe tabelă primul set, cu 6-3, după 46 de minute.

Setul secund a fost la discreţia lui Rogers, care nu a mai cedat decât un ghem, primul. Ea s-a impus cu 6-1, după alte 29 de minute.

În faza următoarea, Shelby Rogers va evolua cu învingătoarea din meciul dintre australianca Ashleigh Barty, locul 223 WTA, beneficiară a unui wild card, şi germana Annika Beck, locul 50 WTA.

Calificarea în turul al doilea este recompensată la AusOpen cu 80.000 de dolari australieni (56.000 de euro) şi cu 70 de puncte WTA. Învinsele în primul tur la simplu primesc 50.000 de dolari australieni (35.000 de euro) şi 10 puncte WTA.

Anul trecut, Halep a pierdut în primul tur la Melbourne, în faţa chinezoaicei Shuai Zhang, cu scorul de 6-4, 6-3. Românca a obţinut cea mai bună performanţă la Australian Open în 2015 şi 2014, când a atins faza sferturilor de finală.