Home » Știri » Sorin Grindeanu, ironizat pe site-ul dexonline.ro

Sorin Grindeanu, ironizat pe site-ul dexonline.ro

Octavian Palade / 01.02.2017, 10:15
Sorin Grindeanu, ironizat pe site-ul dexonline.ro

Premierul Sorin Grindeanu este ironizat pe site-ul dexonline.ro după ce Guvernul a trecut Ordonanța de Urgență privind  modificarea Codului Penal. 

În semn de protest față de decizia Guvernului Grindeanu de a aproba Ordonanța de Urgență care îi dezincriminează pe cei vinovați de fapte de corupție, site-ul dexonline.ro îl ironizează pe primul ministru Sorin Grindeanu.

La secțiunea ”cuvântul zilei”, echipa dexonline.ro a afișat termenul ”lichea”, alături de care a publicat o fotografie cu Sorin Grindeanu.

Potrivit dexonline.ro, definiția termenului ”lichea” este următoarea: ”LICHEÁ, lichele, s. f. Om fără caracter, lipsit de demnitate, netrebnic; secătură. – Din tc. leke «nerușinare».”

Guvernul Grindeanu a adoptat, marți seară, Ordonanța de Urgență care prevede modificarea Codului Penal. Câteva ore mai târziu, la ora 1.25 dimineața, Ordonanța de Urgență a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ordonanța de Urgență privind modificarea Codului Penal, odată publicată în Monitorul Oficial, va intra în vigoare la 10 zile după publicare și presupune schimbări ale articolului 297 din Codul Penal, acela care vorbește despre abuzul în serviciu. Astfel, potrivit noului text, abuzul în serviciu va fi definit precum „1 – fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, îndeplineşte un act prin încălcarea unor dispoziţii expres dintr-o lege, ordonanţă sau o Odonanţă de Urgenţă a Guvernului sau nu îndeplineşte un act prevăzut de dispoziţiile exprese dintr-o lege, o ordonanţă sau o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului şi prin aceasta cauzează o pagubă materială mai mare de 200.000 de lei ori o vătămare gravă, certă şi efectivă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice astfel cum sunt prevăzute şi garantate de legile în vigoare se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Practic, orice abuz în serviciu care presupune prejudicii mai mici de 200.000 de mii de lei nu se mai pedepsește penal. De asemenea, prin Ordonanța de Urgență a fost introdus un nou alineat la articolul 290. Acesta prevede că ””denunţul se depune la organul de urmărire penală competent în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei prevăzute de legea penală”. Această prevedere a intrat în vigoare de la momentul publicării în Monitorul Oficial.