Home » Sport » Sporturi care te înalță rapid – 4 alegeri numai bune pentru copii

Sporturi care te înalță rapid – 4 alegeri numai bune pentru copii

Pană Emanuela / 18.10.2020, 13:26

Dacă ești părinte atunci cu siguranță nu-ți sunt străine următoarele întrebări: „Am mai crescut?“, „Sunt mai înalt?“, „Vrei să mă măsori, te rog?“. Este natural ca micuții să crească și să se dezvolte, dar dacă ți se pare că modificările nu sunt tocmai vizibile în raport cu vârsta copilului, atunci îndrumă-l să practice unul dintre următoarele sporturi, care va contribui vizibil la creșterea lui în înălțime.

Sporturi care te ajută să crești în înălțime

Se știe că băieții cresc în înălțime cam până la vârsta de 18-19 ani, în timp ce fetele se opresc din a mai crește pe la 16-17 ani. Bineînțeles că asta nu este o regulă, iar în cazul în care copilul dvs. își dorește să fie mai înalt, atunci ar fi bine să îl îndrumați către un sport, căci practicarea acestuia îi poate aduce până la 10 centimetri în plus la măsurătoare.

Cu toate că genele sunt cele care  îşi spun cuvântul în determinarea înălţimii unui individ, asta nu ne înpiedică să le ajutăm puțin. În acest sens, sportul este cel care îl va ajuta pe copil să crească în înălțime, deoarece în momentul desfășurării activităților fizice contractarea şi dilatarea prin care trec corpul creează o tensiune la nivelul muşchilor, tensiune care stimulează eliberarea hormonului de creştere.

Tot practicarea sportului stimulează și platoul de creştere, acea porţiune de cartilaj aflată între ţesuturile osoase din capul femural, care le permite oaselor să se dezvolte.

Citește și: Orele de educație fizică și sport, obligatorii și pentru elevii scutiți

Patru alegeri numai bune pentru copii

Dacă ești în căutare de sporturi pentru creşterea în înălţime pe care să le practice copilul tău, atunci ai dat clik unde trebuia, căci ți-am pregătit câteva recomandări de activităţi pe care ar trebui să le facă micuțul tău nu doar pentru câţiva centimetri în plus la înălţime, ci și pentru un corp sănătos şi armonios.

1. Înot

Practicarea acestui sport îl va ajuta pe micuțul tău, care se află în perioada de creștere, să se dezvolte armonios. Mai mult, înotul este unul dintre cele mai eficiente exerciții de stretching pentru coloana vertebrală și pentru întreaga musculatură. Acest sport implică întinderea întregului corp, stimulând astfel creşterea în înălţime și îmbunătățind postura corpului.

Înotul este un sport ideal pentru micuţii care se află în creştere
Înotul este un sport ideal pentru micuţii care se află în creştere

Dintre toate stilurile de înot, cel mai solicitant din punct de vedere al întinderilor și, implicit, cel mai eficient este stilul bras (numit popular „broasca“).

2. Baschet

Componentele de bază ale acestui sport sunt săritul și alergatul, ceea ce înseamnă că cei care îl vor practica au șanse mult mai mari să crească în înălțime (între 6 și 10 centimetri). De asemenea, baschetul este și cel mai cunoscut sport practicat în acest scop. Săriturile îi vor stimula copilului oasele de la picioare, iar alergare îl va ajuta la flexibilitatea oaselor şi al articulaţiilor.

Dacă micuțul tău nu este pasionat de baschet, atunci poate opta pentru hambal sau volei.

3. Volei

La rândul său, voleiul este foarte util pentru că implică sărituri şi întinderi ale picioarelor, corpului şi mâinilor, activități ce conduc la relaxarea și, totodată, stimularea creșterii oaselor. Un alt aspect important este faptul că acest sport se potrivește atât fetiţelor cât şi băieţilor. În schimb, nu sunt recomandate antrenamentele foarte puternice, dure, pentru copii, decât după câțiva ani în care s-au obișnuit cu acest sport.

4. Fotbal

Fotbalul este de departe cel mai cunoscut și practicat joc de echipă de la noi. Cu toate că majoritatea celor care practică acest sport este formată din băieți, vă încurajăm să le îndrumați și pe fetițe să alerge după balonul rotund, să șuteze și apere poarta de atacurile adversarilor. Să joci fotbal înseamnă implicit să alergi, iar alergatul este de mare ajutor în procesul de creştere în înălţime, pentru că pune presiune pe muşchii picioarelor, formându-i. În ceea ce privește săritul şi driblatul, acestea fac ca întreg organismul să se contracte şi dilate succesiv, stimulând hormonii de creştere.