Home » Știri » Starbucks vrea să angajeze mii de refugiați la nivel global

Starbucks vrea să angajeze mii de refugiați la nivel global

Sebastian Rotaru / 30.01.2017, 13:37
Starbucks vrea să angajeze mii de refugiați la nivel global

Starbucks a declarat că va angaja mii de refugiați în următorii cinci ani, decizie luată în urma decretului care le interzice imigranților să intre în SUA, semnat de președintele Donald Trump.

Printr-o scrisoare adresată staff-ului Starbucks, directorul executiv, Howard Schultz, a declarat că ordinul președintelui a creat „confuzie, surprindere și opoziție”, relatează BBC News.

Recrutarea acestora va începe în Statele Unite și se vor concentra pe refugiații care au servit armata sau au oferit suport acesteia.

Directorul Starbucks este ultimul care a avut o reacție, în urma deciziei, după ce Facebook, Apple, Netflix, Tesla Motors și Netflix au reacționat și ei și au anunțat că vor oferi ajutor oamenilor afectați. Google a anunțat că va oferi un ajutor de patru milioane de dolari pentru cei care nu mai au dreptul de a păși pe pământ american.

Schultz a spus că le-a scris angajaților săi cu „îngrijorare maximă” și cu promisiuni ferme, adăugând că firma sa „nu va sta nepăsătoare”, iar incertitudinile noii administrații cresc în fiecare zi.

Preşedintele american a explicat că oprirea temporară a programului de refugiaţi este necesară pentru ca agenţiile guvernamentale să aibă timp să dezvolte un sistem de control mai strict, scrie Mediafax.

„Iniţiez noi măsuri de control pentru a menţine în afara Statelor Unite teroriştii islamişti radicali. Nu îi vrem aici”, a mai declarat liderul de la Casa Albă.

„Voi căuta să implementez un program de examinare extremă pentru a nu permite intrarea în ţară a teroriştilor islamişti radicali”, a declarat Donald Trump, la ceremonia de învestire în funcţie a noului secretar al Apărării, James Mattis. Şeful de la Casa Albă a semnat ordinul executiv la Pentagon, după ceremonia de depunere a jurământului.

„Vrem să fim siguri că nu vom lăsa să intre în ţara noastră aceleaşi ameninţări pe care soldaţii noştri le combat peste hotare”, a declarat Trump.

„Am stabilit noi măsuri de verificare pentru a menţine teroriştii islamici radicali în afara Statelor Unite. Vor fi admişi doar aceia care vor sprijini ţara şi care iubesc cu adevărat poporul american”, a subliniat Donald Trump.