Home » Știri » Stația de metrou Universitate a fost evacuată din cauza unei avarii și a mirosului de fum

Stația de metrou Universitate a fost evacuată din cauza unei avarii și a mirosului de fum

Sebastian Rotaru / 20.01.2017, 15:17
Stația de metrou Universitate a fost evacuată din cauza unei avarii și a mirosului de fum

Călătorii din staţia de metrou Universitate au fost evacuaţi, vineri, din cauza unei avarii în tunelul spre Unirii, de unde se simte miros de fum.

UPDATE 16:47 – Circulația metroului a revenit la normal, anunță ISU, potrivit Agerpres.

UPDATE 15: 57 – Cauza fumului la metrou ar fi aprinderea unor conectori electrici la 50-60 m de stația Unirii, către Universitate, potrivit Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, scrie Agerpres.

ISUBIF mai menționează că au intervenit salvatorii de la Metrorex cu stingătoare, iar incendiul a fost stins.

La stația de metrou Unirii nu sunt probleme, nu se degajă fum, iar stația nu este aglomerată, precizează ISUBIF. În urma incidentului nu s-au înregistrat persoane rănite.

Trenurile circulă în ambele sensuri, fără a opri la Universitate, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, potrivit News.ro.

„Este o avarie pe tunel de metrou, între Universitate şi Unirii, de unde se simte uşor miros de fum. Călătorii de pe peronul staţiei Universitate au fost evacuaţi”, a spus Daniel Vasile.

Vineri în jurul orei 13:30, între stația Piața Unirii 2 și Universitate, metroul a oprit brusc, iar un mesaj îi atenționa pe călători că din cauza unei defecțiuni tehnice, trenul de metrou va staționa câteva minute între stații.

În staţia de metrou Universitate a fost restricţionat accesul călătorilor, iar Detaşamentul Special de Salvatori face verificări la faţa locului.

„Trenurile de metrou circulă în ambele sensuri prin staţia Universitate, dar fără a opri în staţie”, a precizat Daniel Vasile.

Autospeciale ale ISU au fost trimise la staţiile de metrou Universitate şi Unirii.

  • Revenim cu amănunte