Home » Știri » Știri externe » Alertă în Berlin: un centru comercial a fost închis, transportul în comun este blocat

Alertă în Berlin: un centru comercial a fost închis, transportul în comun este blocat

Sebastian Rotaru / 22.12.2016, 16:28
Alertă în Berlin: un centru comercial a fost închis, transportul în comun este blocat

 

O nouă alertă în Berlin a pus pe jar autoritățile, care au închis un centru comercial și au suspendat transportul în comun în capitala Germaniei.

Un centru comercial din zona Prenzlauer Berg din Berlin a fost închis de polițiști, în timp ce transportul în comun în zonă a fost blocat, a anunțat publicația Tagesspiegel pe Twitter, informează Reuters, citate de Știrile Pro TV.

Motivul alertei nu a fost confirmat înca, scrie Reuters. Sky News scrie că ar fi vorba despre un colet suspect.

Autoritățile germane au dat în urmărire un tunisian de 24 de ani după atacul de luni seară de la Berlin, soldat cu 12 morți și 48 de răniți.

Potrivit AFP, mai multe operațiuni ale politiei sunt in curs de desfasurare joi in Germania.

”Sunt întreprinse evident cercetări și investigații în ansamblul țării”, în cadrul anchetei lansate după atentatul cu un camion, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Parchetului antiterorist.

Luni seara un camion a intrat într-o mulțime de oameni aflată la un Târg de Crăciun din Berlin, unde 12 oameni au murit, iar alți 48 au fost răniți. Atentatorul a furat camionul de la un șofer polonez pe care l-a ucis, apoi a fugit. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Teama faţă de atentate de amploare a alimentat dezbaterea politică în Germania de peste un an. Populiştii de dreapta apreciază astfel că Angela Merkel, cancelarul german, şi-a pus în pericol ţara deschizând-o în 2015 celor aproape 900.000 de solicitanţi de azil originari în principal din lumea musulmană.

Drama de luni seara din Berlin amintește de atentatul comis la Nisa, în 14 iulie, de Ziua Naţională a Franţei, când un camion a intrat în mulţimea adunată să vadă focul de artificii.