Home » Știri » Știri externe » Atentat în Berlin: șoferul polonez al camionului a luptat pâna la final pentru viața lui

Atentat în Berlin: șoferul polonez al camionului a luptat pâna la final pentru viața lui

Sebastian Rotaru / 21.12.2016, 11:15
Atentat în Berlin: șoferul polonez al camionului a luptat pâna la final pentru viața lui

Şoferul polonez al camionului care a intrat în mulţime la Târgul de Crăciun de la Berlin „s-ar fi luptat până la sfârşit” cu autorul acestui atentat.

Lukasz Urban șoferul camionului furat cu care atentatorul a intrat în mulțimea aflată la un Tărg de Crăciun din Berlin „s-ar fi luptat până la sfârşit” cu autorul atentatului şi ar fi fost “încă în viaţă, în cabină, în momentul în care vehiculul a lovit oamenii”, au declarat surse apropiate anchetei citate de Bild, relatează Corriere della Sera, potrivit news.ro.

Pe corpul bărbatului au fost descoperite “răni de cuţit”, a precizat aceeaşi sursă, citată sub acoperirea anonimatului.

“Probabil că a fost o luptă”, a spus oficialul. Teroristul “l-a lovit de mai multe ori cu un cuţit” pe polonezul de 37 de ani de la care a furat camionul, pentru a produce un atentat.

Sursa mai spune că șoferul polonez „ar fi tras de volan” pentru a devia camionul, acesta știind, oarecum, ce intenții avea atentatorul. Acesta nu a reușit să devieze camionul încărcat cu oțel, iar când acesta s-a oprit în muțime, teroristul l-a împușcat pe șofer și a fugit.

Paramedicii ajunși la fașa locului au încercat să-l salveze pe acesta, dar manevrele au fost în zadar.

Proprietarul firmei poloneze care deţinea TIR-ul, Ariel Zielinski, vărul şoferului, a insistat încă de la început că maşina a fost furată. El mai crede că au fost mai mulţi terorişti care l-au atacat pe Urban, pentru că acesta era un bărbat masiv, de 120 de kilograme şi 1,83 metri înălţime.

Datele GPS arată că vehiculul a fost furat între ora locală 15:00 – 16:00 (16:00 – 17:00 ora României). La ora locală 15:19 (16:19 ora României) şi 15:44 (16:44 ora României) au existat tentative eşuate de a porni camionul. Fie a fost vorba de atacatorul care a încercat să îl fure, fie de şoferul polonez care încerca să scape.

În urma acestui atentat din Berlin, 12 oameni au murit, iar alți 48 și-au pierdut viața.