Home » Știri » Știri externe » Atentat Germania: șoferul polonez al cărui camion a fost furat a fost identificat

Atentat Germania: șoferul polonez al cărui camion a fost furat a fost identificat

Sebastian Rotaru / 20.12.2016, 15:50
Atentat Germania: șoferul polonez al cărui camion a fost furat a fost identificat

Şoferul polonez al cărui camion a fost furat şi a intrat în mulţime la Târgul de Crăciun de la Berlin, omorând 12 oameni, a fost identificat.

Bărbatul care deținea camionul folosit în atentatul din Berlin a fost identificat. Este vorba despre Lukasz Urban, în vârstă de 37 de ani, relatează Daily Mail, potrivit news.ro.

El a fost găsit mort în cabina camionului. Dacă inițial autoritățile au zis că acesta a fost înjunghiat, la final s-a constatat că a fost împușcat, potrivit ministrului de Interne din landul Brandenburg.

Bărbatul găsit mort în cabina camionului folosit în atentatul din Germania era căsătorit şi avea un copil.

Proprietarul firmei poloneze care deţinea vehicului, Ariel Zielinski, vărul şoferului, a insistat încă de la început că maşina a fost furată.

„Bărbatul care a lovit acei oameni în centrul Berlinului nu era şoferul meu. Acesta (şoferul – n.r.) este vărul meu. Îl cunosc de când m-am născut. Ipoteza mea este că (atacatorii – n.r.) i-au făcut ceva şoferului – au furat vehiculul, pentru că se afla, practic, în centrul Berlinului şi aveau un vehicul bun cu care puteau face ce au făcut”, a spus Zielinski, citat de presa poloneză, despre atentatul din Germania.

„Nu am mai auzit nimic de la el (şoferul polonez – n.r.) de (luni – n.r.) după-amiază. Nu ştim ce i s-a întâmplat”, a adăugat el pentru TVN24.

În decursul zilei de marți, surse din poliţie au confirmat că vehiculul a fost furat de pe un şantier de construcţii, înainte de masacru, şi că în cabină a fost găsit un bărbat mort.

Camionul deţinut de compania lui Zurawski era plin cu oţel, ceea ce l-a făcut şi mai periculos.

Zielinski a mai spus că soţia lui Urban nu a reuşit să îl contacteze, deşi l-a sunat. „Camionul se întorcea din Italia şi se afla la Berlin pentru a descărca marfa în cursul dimineţii (de luni – n.r.). Am vorbit cu el (cu Urban – n.r.) în jurul prânzului şi totul era în regulă. Soţia sa a încercat să îl sune în jurul orei 16 (17 ora României), dar nu a răspuns. Nu a reuşit să dea de el”, a adăugat polonezul.

Zielinski, care era audiat marţi de poliţia poloneză, a arătat presei o fotografie cu şoferul care ar fi săvârșit atentatul din Germania.