Home » Știri » Știri externe » Cât costă traiul în Spania. Un român a dezvăluit ce presupune de fapt costul vieții în această țară

Cât costă traiul în Spania. Un român a dezvăluit ce presupune de fapt costul vieții în această țară

Alexandru Cazacu / 15.08.2022, 12:01
Cât costă traiul în Spania. Un român a dezvăluit ce presupune de fapt costul vieții în această țară

După cum bine știm, mulți români aleg să meargă la lucru în străinătate, iar o bună parte dintre aceștia sunt în Spania. Dar cât costă traiul în Spania? Un român plecat în această țară a făcut un calcul în acest sens, a pus totul pe foaie și postat imaginea pe internet. Așadar, haideți să aflăm împreună ce presupune de fapt costul vieții în Spania.

Cât costă traiul în Spania

Un român a postat pe internet o imagine cu cheltuielile pe care le are în Spania. Fără a lua în calcul vreo vacanță sau ieșiri la terasă, bărbatul a ajuns la 1.880 de euro. Iată cum arată lista întocmită de român.

  • Chirie – 500 euro
  • Lumină – 60 euro
  • Internet – 40 euro
  • Comunitatea – 60 euro
  • Rata la mașină – 300 euro
  • Apă – 50 euro
  • Țigări – 200 euro
  • Mâncare – 500 euro
  • Carburant – 150 euro
  • Internetul pe telefon – 20 euro.

Așadar, după un simplu calcul, românul a ajuns la suma de 1.880 de euro. „Ați vrut Spania, luați Spania”, a scris bărbatul pe lista menționată.

Ce părere au alți români din Spania despre postarea respectivă

După cum era și de așteptat, reacțiile altor români din Spania nu au întârziat să apară. Așadar, unii dintre cei care au văzut postarea bărbatului au făcut o serie precizări. Potrivit stiridecluj.ro, acestea sunt doar câteva dintre comentariile primite de român:

„Pai si in Romania plăteam chirie.. și unde stăteam scara blocului mirosea numai a urină…era prin Drumul Taberei..sector 6….acum 9 ani..plăteam 350 euro un ap cu 3 camere…”.

„Cui nu-i place sa nu stea în Spania, nu e obligat. Dacă crede că se câștigă mai mult în Romania e alegerea fiecăruia”.

„Pai cumpărați casa ca să nu plătești chirie, lăsate de fumat, și ai sa fii cel mai bogat din cimitir”.

„Păi dacă atâta faceți, atât primiți! Dacă făceai o facultate de programator, nu duceați lipsă!!! Un bun programator are 8mii – 10 mii de euro .. Ee tot una cu tine???”.

Cât costă traiul în Spania
Cât costă traiul în Spania. Un român a dezvăluit care e costul vieții în această țară

Român arestat în Spania pentru că a blocat trenurile de mare viteză

În urmă cu câteva zile, oamenii legii din Spania au arestat un cetățean român pentru că a furat mai multe cabluri electrice. În lipsa cablurilor respective, circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona a fost întreruptă.

În vârstă de 19 ani, românul a fost acuzat că a furat nu mai puțin de 600 de metri de cablu de pe linia de mare viteză, potrivit celor de la mediterraneodigital.com. Se pare că tânărul s-a opus arestării, așa că este acum cercetat pentru tâlhărie, distrugere, dar și pentru nesupunere față de polițiștii spanioli. După cum spuneam, din cauza furtului, circulația pe ruta menționată a fost întreruptă. Astfel, operatorul feroviar de stat a fost nevoit să introducă o rută alternativă.

Din păcate, acesta nu este singurul român arestat în Spania pentru astfel de furturi. În urmă cu câteva zile, un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat pentru nu mai puțin de 20 de furturi de cablu electric, scrie lasprovincias.es. Conform autorităților spaniole, lipsa cablajului poate provoca o suprasarcină, punând în pericol siguranța „oricărui angajat sau utilizator al liniei de cale ferată”.